Probleme pentru Messi. Jucătorul este anchetat pentru evaziune fiscală

Justiția spaniolă a hotărât ca Lionel Messi să răspundă în față instanței la acuzațiile de evaziune fiscală. Messi și tatăl sau, Jorge, sunt acuzați că prin neplata taxelor au prejudiciat statul cu peste patru milione de euro.

messi

Procurorii au recomandat inițial retragerea acuzațiilor pentru Messi, considerând că singurul administrator al finanțelor starului Barcelonei este tatăl acestuia

Judecătorul de caz, citat de bbc.com, a respins însă recomandarea și a precizat că nu e nevoie de cunoștințe aprofundate de contabilitate, iar simpla consimțire este suficientă. Cei doi, care au negat orice procedură ilegală, au la dispoziție cinci zile pentru a face apel.

Acuzațiile de evaziune fiscală se referă la posibile încasări necuvenite însușite în perioada 2007 – 2009. Valoarea taxelor neplătite la stat depășește 4 milioane de euro.

Cei doi sunt suspectați că au folosit companii înregistrate în Belize și Uruguay, prin intermediul cărora vindeau drepturile de imagine ale superstarului Barcelonei, fără să plătească astfel taxele către stat.

Veniturile aferente drepturilor de imagine ale fotbalistului provin din contractele încheiate cu companii cunoscute, producătoare de echipament sportiv, bunuri de larg consum și instituții financiare, conform stiri.tvr.ro.

În luna august anul trecut, cei doi au făcut o înțelegere cu autoritățile și au plătit 5 milioane de euro, sumă reprezentând valoarea taxelor și majorările aferente.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.