Profit de 1,3 miliarde de dolari în 2012 pentru Facebook

facebook_money_05205800Facebook a realizat anul trecut un profit net de 1,31 miliarde de dolari, în creştere cu 13% faţă de nivelul din 2011, în timp ce veniturile au crescut cu 37%, la 5 miliarde de dolari, potrivit rezultatelor financiare prezentate miercuri seară de cea mai mare reţea de socializare online.

Profitul înregistrat de Facebook în 2011 a fost de 1,16 miliarde de dolari, la venituri de 3,7 miliarde dolari.

Rezultatele din ultimele trei luni ale anului trecut au depăşit estimările analiştilor de pe Wall Street, însă investitorii au acordat mai multă atenţie evoluţiei bazei de utilizatori a servicilor mobile ale companiei, care a încetinit faţă de trimestrul al treilea, potrivit CNN Money.

Acţiunile Facebook au scăzut cu până la 10% în şedinţa de tranzacţii electronice de miercuri seară de la New York, dar au recuperat ulterior o bună parte din pierderi, afişând în final un declin de 4%.

Numărul utilizatorilor activi lunar pe site-ul mobil al Facebook a crescut cu 57% în perioada analizată, la 680 milioane, după un avans de 61% în trimestrul al treilea.

Facebook a realizat în trimestrul al patrulea din 2012 venituri de 306 milioane de dolari din publicitate pe platforme mobile, reprezentând 23% din încasările totale generate de companie din advertising.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.