Profit în urcare cu 50% pentru Carbochim Cluj-Napoca în primele șase luni

Cel mai mare producător de abrazive profesionale din România, Carbochim Cluj-Nspoca, a încheiat primele şase luni din 2021 cu afaceri de 18 milioane lei, în creştere cu 12%, şi un profit net de 1,03 milioane lei, în urcare cu 50%, arată datele zf.ro.

Carbochim Cluj-Napoca (CBC), controlat indirect de omul de afaceri Iulian Dascălu, proprietarul Iulius Group.

Creşterea afacerilor a fost susţinută în primul rând de revenirea economiei după pandemia de Covid-19 care şi-a făcut simţită prezenţa în România incepând cu a doua jumătate a lunii martie 2020, se arată în raportul financiar al firmei.

Veniturile totale au crescut cu circa 9,59 %, la 17 milioane lei, dar si cheltuielile totale au crescut cu 7,5%, ceea ce a dus la un rezultat net al semestrului  I  2021 in valoare de 1,03 milioane lei. În cursul primului semestru, investiţiile în curs s-au ridicat la 1,13 milioane lei.

Carbochim are 62 mil. lei capitalizare şi este controlată în proporţie de 75,8% de Carbo Europe Bucureşti, societate care la rândul său este controlată în proporţie de 71,4% de Iulian Dascălu şi în proporţii de 14,28% de Carbo One şi Carbo Two. De la începutul anului, acţiunile CBC înregistrează o scădere de 15%, pe fondul unui rulaj de 11.900  lei.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.