Program complet de psihoterapie online, o inovatie marca UBB

Primul studiu clinic din România pentru tratamentul online al Tulburării de panică, a fost lansat la Cluj-Napoca.

paxx-online

În acest studiu inovator, toți participanții beneficiază, în mod gratuit, de servicii complete de evaluare psihologică și psihoterapie, prin intermediul primei platforme profesionale de psihoterapie produse în România: PAXonline.

Românii au posibilitatea pentru prima data de a urma online un tratament validat științific pentru atacurile de panică, accesibil oriunde s-ar afla, în țară sau în străinătate.

Acest programul constă intr-o serie de module de psihoterapie pe care participanții le pot parcurge în mod autonom sau cu asistență din partea unui psihoterapeut. Modulele sunt o inovație în sine, depășind standardul oferit de alte programe din străinătate. În fiecare modul, participanții găsesc filme, înregistrări audio, informații de specialitate și exerciții terapeutice.

Toate aceste materiale permit participanților să înțeleagă în profunzime cum se explică problemele cu care se confruntă și ce trebuie să facă, concret, pentru a le depăși. Acum câțiva ani acest lucru părea de neconceput, dar evoluția rapidă a tehnologiilor web și experiența crescută a oamenilor de a comunica și de a lucra în mediul digital ne permit acum să aducem serviciile psihologice online. Eficiența psihoterapiei online a fost deja validată în multiple cercetări realizate în SUA, Marea Britanie, Suedia și Australia. Rezultate sunt încurajatoare cu atât mai mult cu cât datele arată că psihoterapia online are același efect ca și psihoterapia tradițională, desfășurată la cabinet.( sursa: radiocluj.ro)

Pe parcursul studiului, toate serviciile oferite participanților sunt gratuite. Participanții vor beneficia astfel de evaluare și diagnostic psihologic, monitorizare periodică a simptomelor și psihoterapie cognitiv-comportamentală.

Mai mult, deoarece studiul se desfășoară online, participanții pot fi români de pretutindeni, din țară sau din străinătate. Toate aceste informații se găsesc pe site-ul studiului PAX (http://studiu.paxonline.ro).

Platforma PAXonline prin care se realizează intervenţia din acest studiu este rezultatul activităților de cercetare-dezvoltare întreprinse de un consorțiu condus de Prof. Univ. Dr. Mircea Miclea, format din specialiști de la Universitatea Babeș-Bolyai, Universitatea Tehnică din Cluj-Napoca, Asociația Psihologilor din România și Cognitrom.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.