Programul de educație rutieră pentru elevii clujeni va avea loc online

Proiectul „BeCool – Gândește înainte”, un proiect educațional de conducere preventivă, inițiat de Napoca Rally Academy și Ford România, în parteneriat cu Consiliul Județean Cluj, Inspectoratul Școlar Județean și alte instituții publice din județ, parcurge în 2021 o nouă etapă.

Spre deosebire de cele precedente, ediția din acest an propune elevilor clujeni din clasele a-XI-a și a XII-a, din toate unităţile de învăţământ liceal din județul Cluj, sesiuni de formare și de informare online cu privire la conducerea preventivă, precum și pericolele ce pot fi întâmpinate la volan.

În concret, prin intermediul plaformelor online dedicate, piloții Rally Academy vor discuta cu viitorii șoferi despre efectele negative ale comportamentului teribilist în trafic, cauzat și de consumul de alcool și droguri la volan, în scopul prevenirii accidentelor de circulaţie și formării unei conduite responsabile pe drumurile publice.

Reamintim faptul că precedenta ediție s-a derulat în primăvara anului 2019, prin organizarea mai multor workshopuri dedicate. La unul dintre ele, organizat alături de elevii Liceului Teoretic „Avram Iancu” din Cluj-Napoca, a participat și vicepreședintele Consiliului Județean Cluj, domnul Marius Mînzat, în calitate de promotor.

Implicarea forului administrativ județean în această campanie de siguranță rutieră este justificată de dorința creării unui comportament preventiv, cu cât mai puține riscuri, printre cei mai tineri participanți la trafic din județ, cu atât mai mult cu cât printre atribuțiile

Consiliului Județean Cluj se numără și oferirea condițiilor necesare în vederea creșterii siguranței pe cei peste 1.200 km de drumuri județene.

foto arhivă

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.