Programul evenimentelor cu ocazia Zilei de 1 Decembrie la Cluj

Programul dedicat Zilei Nationale a Romaniei va incepe de la ora 9.30, cu un Te-Deum în Catedrala Mitropolitană Cluj-Napoca. Slujba religioasă va fi urmată la ora 10.00 de ceremonia de depunere de coroane şi jerbe de flori la statuia lui Avram Iancu din piaţa cu acelaşi nume, iar la final se va desfăşura parada militară, organizată de Divizia 4 infanterie „Gemina”.

parada militara 1 decembrie

Aproximativ 580 de efective din cadrul Diviziei 4 Infanterie „Gemina”, Inspectoratului de Jandarmi Cluj, Inspectoratului de Poliţie Cluj, Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Cluj, Şcolii de Agenţi de Poliţie „Septimiu Mureşan”, Serviciului Român de Informaţii Cluj, din Crucea Roşie Română şi Poliţia Locală Cluj-Napoca, cu aproximativ 40 de mijloace tehnice vor participa la parada organizată la Cluj-Napoca pentru a marca Ziua Naţională a României.

La iniţiativa Instituţiei Prefectului de Cluj, cu sprijinul Inspectoratului Şcolar Judeţean Cluj, la Opera Naţională Română Cluj-Napoca va fi organizat începând cu ora 17.30 spectacolul „COPIII SĂRBĂTORESC MAREA UNIRE”, susţinut de elevii Colegiului de Muzică „Sigismund Toduţă”, Liceului de Coregrafie şi Artă Dramatică „Octavian Stroia”, Ansamblul folcloric „Doina” al Palatului Copiilor Cluj, Clubul Vedetelor Cluj-Napoca, Ansamblul folcloric „Măgura Călăţele”, Ansamblul folcloric „Cununa Apusenilor” din Gilău, Ansamblul folcloric „Mugur de Aşchileu”.

Pe scena amplasata in Piaţa Unirii va avea loc un spectacol organizat cu sprijinul Primăriei şi a Consiliului Local Cluj si vor urca pe scena, începând cu ora 16, Corul Filarmonicii de stat Transilvania, Corul bărbătesc din Finteuşul Mare, Sava Negrean Brudaşcu, Ionuţ Fulea, Dinu Iancu Sălăjanu, Aurel Tămaş şi Dumitru Fărcaş.

La 19:00 va fi dat startul luminiţelor de sărbători, iar mai apoi, pe scena din centrul oraşului va urca Smiley, care va întreţine atmosfera cu un recital. La 19:50 va avea loc celebra retragere cu torţe de pe str. Napoca, iar după 10 minute va începe tradiţionalul foc de artificii din Piaţa Avram Iancu. Seara se va încheia cu un moment pregătit de Aldo Blaga & Tzika Sax Orchestra, care va debuta la 20:15 în Piaţa Unirii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.