Proiect de combatere a cerşetoriei aprobat la Cluj-Napoca

cersetorieCluj-Napoca face un prim pas pentru combaterea cerşetoriei. Primăria va monta de la 1 septembrie panouri şi vor fi distribuite afişe prin care clujenii vor fi informaţi să nu susţină cerşetoria.

Pe afişe vor apărea mesaje de genul: „Nu daţi bani cerşetorilor. La Cluj nu se moare de foame!”. Iniţiativa îi aparţine consilierului PSD Claudia Anastase şi a fost aprobată în şedinţa Consiliului Local.

„Consiliul Local Cluj-Napoca a aprobat proiectul de hotărâre de începere, de la 1 septembrie, a campaniei de prevenire şi combatere a cerşetoriei care prevede realizarea unor panouri şi afişe care să fie amplasate în locurile publice, precum şi în mijloacele de transport, cu mesaje prin care oamenii să fie îndemnaţi să nu mai ofere bani cerşetorilor, ci să sesizeze, la telefonul Poliţiei Locale, situaţiile întâlnite. Vor fi amplasate 50 de panouri indicatoare în zonele intens populate de cerşetori, din centru sau zonele spitalelor, vor fi tipărite 1.000 de afişe pentru mijloacele de transport în comun şi 50.000 de stickere care vor fi lipite în oraş”, a declarat consilierul Claudia Anastase, cea care a inițiat proiectul.

Valoarea totală a costurilor acestei campanii se ridică la suma de 6.000 lei.

Poliția locală ar urma să fie dotate cu mai multe dube pentru ridicarea cerșetorilor de pe stradă. Va fi făcută hartă a cerșetoriei și se va ști exact câți cerșetori sunt în Cluj-Napoca, astfel că poliția locală va fi dotată pe măsura numărului celor care trăiesc din mila publică.

„Situaţia cerşetoriei trebuie rezolvată urgent, cu atât mai mult cu cât Cluj-Napoca va deţine în 2015 titlul de Capitală Europeană a Tineretului, când se aşteaptă zeci de mii de turişti, iar în perioada următoare se va închide rampa de gunoi de la Pata Rât. Din informaţiile adunate de poliţie rezultă că 90 la sută dintre cerşetori nu sunt din judeţul Cluj şi care vin în municipiu susţinând că, aici, oamenii sunt mai generoşi”, a menţionat Claudia Anastase.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.