Proiect: Examenul pentru permisul de conducere a motocicletei va include şi traseu, de anul viitor!

Cei care vor dori să obţină începând de anul viitor permisul de conducere pentru motocicletă, respectiv pentru categoria A şi subcategoria A1, vor trebui să susţină, pe lângă proba teoretică, şi proba practică care constă dintr-un traseu, potrivit unui proiect de hotărâre de guvern lansat în dezbatere publică, marţi, de MAI.

„Modificările propuse creează cadrul normativ pentru operaţionalizarea prevederilor Ordinului ministrului administraţiei şi internelor nr. 268/2010 privind procedura de examinare pentru obţinerea permisului de conducere referitoare la verificarea comportamentului în trafic a candidaţilor la obţinerea permisului de conducere din categoria A şi A1, începând cu data de 19 ianuarie 2013″, se arată în nota de fundamentare a proiectului Hotărârii Guvernului pentru modificarea Regulamentului de aplicare a Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr. 195/2002 privind circulaţia pe drumurile publice aprobat prin Hotărârea Guvernului nr. 1391/2006”, se arată în propunerea proiectului de lege, citat de MEDIAFAX.

Potrivit proiectului, examenul pentru obţinerea permisului de conducere va consta în:

  • proba teoretică, de cunoaştere a reglementării circulaţiei rutiere, a noţiunilor elementare de mecanică şi a noţiunilor de prim ajutor. Examinarea la proba teoretică se poate face, în condiţiile legii, în limba minorităţii naţionale sau într-o limbă de circulaţie internaţională, potrivit solicitării celui examinat;
  • proba practică de conducere în poligon, pentru vehiculele din categoria A şi subcategoria A1;
  • proba practică de conducere a autovehiculului în traseu, corespunzătoare categoriei de permis solicitat.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.