Proiecții de film și foto-concert la In/Out Transylvania Photo Festival

Primul festival de de fotografie documentară din România, In/Out Transylvania Photo Festival invită iubitorii de fotografie să ia parte la 3 evenimente speciale weekend-ul acesta. În perioada 13 – 15 octombrie, programul festivalului se va îmbogăți cu 2 proiecții de film documentar și un foto-concert care vor completa lista de expoziții și acțiuni dedicate celor pasionați de domeniul fotografiei.

Toto și surorile lui – proiecție de film, 13 Octombrie, Urania Palace, 20:00, intrare liberă.

Abandonaţi de societate, fără să se poată baza pe altcineva decât pe ei înşişi, Toto, în vârstă de 10 ani, şi cele două surori ale sale, Ana (17) şi Andreea (14) trăiesc împreună cu unchii lor dependenţi de droguri. Ei aşteaptă ca mama lor să iasă din închisoare după o absenţă de 4 ani.

Filmat pe parcursul a 15 luni, documentarul în regia lui Alexander Nanau, câştigător al premiului Emmy, prezintă o poveste intimă şi impresionantă despre o copilărie disperată într-o mahala din Bucureşti, în care fiecare copil face ce poate pentru a se descurca.

De la premiera din decembrie 2014, „Toto și surorile lui” a primit multe premii la numeroase Festivaluri de Film europene, printre care şi „Cel mai bun documentar” la Zurich şi Varşovia, precum şi premiul Gopo pentru Cel mai bun documentar în 2015.

Planeta Petrilă – proiecție de film în prezența protagonistului Ion Barbu, 14 Octombrie, Urania Palace, 20:00, intrare liberă.

În Petrila, un oraş minier din Transilvania, un fost miner devenit artist şi activist se foloseşte de artă şi absurd pentru a opri autorităţile locale să demoleze clădirile istorice ale celei mai vechi mine din ţară. Scopul său nu este doar să salveze istoria şi identitatea oraşului natal, ci şi să găsească noi metode pentru a împiedica destrămarea comunităţii locale. Regia și scenariul sunt semnate de Andrei Dăscălescu.

Oameni singuri – foto-concert, 15 octombrie, Atelier Cafe, 20:00, intrare liberă.

Un eveniment special ce combină muzica și poezia cu imagini din Arhiva Minerva – fotografii realizate de fotoreporterii „Făclia” și „Igazság” în perioada 1960-1990. Fotografiile selectate de fotografii Loránd Vakarcs și Călin Ilea din Arhiva Minerva vor fi acompaniate de muzica albumului „Oameni singuri” realizată de Musai Soundworks.

Acest eveniment este organizat de In/Out Transylvania Photo Festival împreună cu Asociația Culturală Minerva și Musai Soundworks.

Programul final al tuturor expozițiilor și activităților din cadrul celei de a doua ediții a Festivalului Internațional de Fotografie Documentară (5 – 15 octombrie 2017) cu tema “Povești de acasă” este disponibil pe website-ul oficial: http://www.inout.photo/ și pe pagina dedicată: https://www.facebook.com/inoutfestival/

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.