Proiecții germane pentru tineri, în acest weekend la Cinema Victoria și Cinema Mărăști

Centrul Cultural German Cluj-Napoca susțin evenimentele din cadrul Cluj-Napoca 2015 – Capitală Europeană a Tineretului cu o serie de proiecte în centrul cărora se află tinerii.

for young eyes only centrul cultural german 2015În perioada 19 – 22 martie 2015, cinefilii clujeni poate viziona seria de filme de tineret germane For Young Eyes Only în cinematografele Victoria și Mărăști. Aceste opt filme înfățișează epoci din anul 1959 până în 2014 și cuprind genuri diverse, de la comedie, la thriller și până la dramă.

În Germania s-a dezvoltat de-a lungul deceniilor un gen aparte de film de tineret. Altfel decât filmele americane comerciale „teen films”, un „Jugendfilm” nu se adresează exclusiv adolescenților, ci este interesant și pentru adulți. Temele expuse sunt cele relevante pentru tinerii de peste 12 ani – fie că e vorba de căutarea propriei identități, de prima iubire, de conflicte între generații sau de probleme sociale.

Punctul culminant al evenimentului va fi premiera filmului „For no eyes only” în prezența regizorului Tali Barde, care după proiecție va răspunde la întrebările publicului. Filmul de debut al regizorului în vârstă de 24 de ani este o variantă modernă a filmului „Rear window de Hitchcock” și a devenit în doar câteva luni un mare succes. Intensitate maximă, profunzime și actualitate – For no eyes only impune noi standarde în domeniul thriller-ului pentru tineri, dar este foarte interesant și pentru publicul matur.

Filmele vor fi subtitrate în română sau engleză iar intrarea este liberă la toate proiecțiile.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.