Proiectul culoarului velo-pietonal Cluj-Napoca, Gilău, Florești și Apahida a fost scos la licitație. Când este termenul de depunere al ofertelor?

Proiectul culoarului velo-pietonal Cluj-Napoca, Gilău, Florești și Apahida scos la licitație, iar termenul de depunere a ofertelor este de 14 iunie 2022.

Astfel, licitația va stabili câștigătorul proiectului care va stabili și realiza Planul Urbanistic Zonal al studiului de fezabilitate, expertiza tehnică și celelalte studii specifice tipului de investiții pentru acest proiect: „Amenajare coridor de mobilitate urbană durabilă (pietonal și velo) de-a lungul râului Someș”.

Valoarea estimată este de 1,41 mil. Euro (7.050.000 lei), iar durata contractului este de 18 luni.

Culoarul velo-pietonal reprezintă unul dintre proiectele fanion ale Planului de Mobilitate Durabilă 2021-2030 și se alătură marilor proiecte de infrastructură (metrou și centură metropolitană) ale orașului.

Obiectivul culoarului de mobilitate nemotorizată este de a conecta Municipiul Cluj-Napoca cu zona sa metropolitană.

În materie de mobilitate urbană, coridorul va oferi o alternativă viabilă transportului cu mașina personală și va fi o atracție în sine pentru cei aflați în căutarea unor activități de agrement.

Astfel, râul Someș se transformă într-un element natural valoros care contribuie la dezvoltarea orașului din două perspective: cea ecologică și cea a mobilității sustenabile.

Acest proiect va fi depus pentru finanțare din fonduri europene.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.