Proiectul Spitalului Regional de Urgență Cluj va primi 100 de milioane de euro de la Guvern

Spitalul Regional de Urgenţă Cluj, unul dintre cele mai importante obiective prioritare pentru judeţul Cluj şi zona de nord-vest, care va reuni specialităţile medicale necesare în vederea rezolvării cazurilor complexe într-un timp cât mai scurt şi, implicit, pentru a veni în sprijinul pacienţilor, va fi finanţat cu 100.000.000 euro, prin Programul Operațional Regional, contribuţia Guvernului şi a autorităților locale.

spital

„După cum a menţionat premierul Victor Ponta, în urma unei serii de negocieri, purtate de Guvernul României cu Comisia Europeană, Comisia Regio şi comisarul pentru Politică Regională al Comisiei Europene, doamna Corina Crețu, a fost agreată modalitatea de finanţare a celor trei spitale regionale — Craiova, Cluj și Iași. Astfel, fiecare spital regional va beneficia de o finanţare de aproximativ 100 de milioane de euro.

Spitalul Regional de Urgenţă Cluj va fi finanțat după formula: 50 milioane de euro contribuția UE, 40 milioane contribuția Guvernului și 10 milioane contribuția autorităților locale”, a declarat deputatul Aurelia Cristea, preşedintele PSD Cluj-Napoca.

Deputatul clujean consideră că aportul comunităţii locale la acest proiect este important, având în vedere efectele pozitive pe termen lung ale proiectului. Spitalul Regional de Urgență Cluj urmează să fie construit în Florești, pe un teren de aproape 15 hectare și va fi dotat cu 800 de paturi, 37 de secții medicale și un heliport.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.