Protecția la locul de muncă este esențială pentru viitorul companiei tale!

Dacă sunteți proprietarul unei afaceri la început de drum sau cu vechime și doriți să activați pe piață mult timp de acum înainte, un lucru este esențial și extrem de important: protecția personalului la locul de muncă.

Puțini oameni de afaceri mizează pe protecția muncii și a angajaților, ignorând cu nonșalanță acest aspect, însă încep să îl ia serios în seamă când se întâmplă vreo nenorocire, iar un angajat ajunge la spital sau, în cel mai rău caz, moare din cauza unei neglijențe sau lipsa echipamentului adecvat.

Știm cu toții câte sute de cazuri de accidente de muncă au fost prezentate în buletinele de știri, iar multe dintre acestea se datorează lipsei echipamentelor adecvate. Cei care își doresc să evite asemenea probleme vor fi nevoiți să investească și să ia măsuri pentru combaterea accidentelor de muncă. Echipamentele de muncă trebuie să fie obligatoriu certificate R8ED, VISION si 4TECH, este recomandarea specialiștilor.

Aplicarea protecției muncii și nevoia de echipamente adecvate pentru buna desfășurare a serviciului este, în mod special, în domeniul construcțiilor, pe șantiere, acolo unde pericolul e iminent, dar și în depozite, service-uri auto și, în general, în orice domeniu unde se lucrează cu scule, aparate, echipamente electrice sau lucru la înălțime.

În primul și în primul rând, oriunde este nevoie de mănuși de lucru, căști de protecție, ochelari de protecție, respectiv salopetă de lucru, acestea sunt cele mai importante echipamente de protecție. Pentru lucrul în medii unde este praf mult se recomandă utilizarea măștilor și a echipamentelor de protecție respiratorie.

Nu trebuie să excludem din arsenalul de protecție a muncii și articolele de curățenie, extrem de importante și ele pentru igiena angajaților, prosoape de hârtie, lavete, gel pentru curățarea mâinilor sau creme pentru curățarea mâinilor.

Dacă lucrați pe un șantier sau aveți o afacere în construcții, echipamentele de protecție auditivă sunt și ele extrem de utile, cum ar fi antifoanele, electrice sau ne-electrice. Acestea vă vor ajuta să vă protejați urechile și auzul pentru a evita orice fel de problemă.

Nu neglijați normele de protecția muncii, nu neglijați investițiile în echipamente adecvate și profesioniste pentru că siguranța angajaților dumneavoastră este garanția succesului companiei pe care o conduceți. Accidentele de muncă trebuie evitate, iar acest lucru nu poate fi făcut altfel decât investiind în cele mai bune echipamente și în asigurarea unui climat sigur pentru angajați.

Sunt multe firme care au neglijat aspectul protecției muncii și au au avut foarte mult de suferit, iar societatea lor a avut multe amenzi de plătit din cauza asta. Vrea cineva să scoată mai mulți bani din cont pentru amenzi? Nu cred. Așa că, siguranța angajaților și protecția muncii trebuie să devină prioritatea numărul 1.

Salopetele de lucru sunt și ele la fel de importante pentru o desfășurare civilizată a lucrului, care vă vor ajuta să nu vă murdăriți hainele de stradă cu care ați venit la muncă.

Investiți în protecția muncii, în echipamente speciale și în siguranța oamenilor pe care îi aveți în subordine, pentru că un climat sigur la locul de muncă vă asigură prosperitate și succes pe termen mediu și lung.

Un angajator are obligația să asigure un mediu plăcut și sigur pentru desfășurarea activității, însă este păcat că mulți nu respectă acest lucru și nu dau deloc atenție siguranței angajaților. În aceste condiții, cine ar mai accepta să rămână într-un loc unde i se pune viața în pericol?

În încheie, să nu uităm un singur lucru: siguranța înainte de tot!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.