Protest anti-mască la Cluj. La ATI se moare pe capete, iar câțiva clujeni protestează împotriva restricțiilor și a măștii – VIDEO

Câteva zeci de clujeni au ieșit în această după-amiază în stradă pentru a protesta împotriva restricțiilor din pandemie și a purtatului măștii de protecție, cu toate că pe secțiile de terapie intensivă se moare pe capete.

Manifestanții au mărșăluit de pe Piezișă, pe strada Clinicilor, str Napoca, B-dul Eroilor, Calea Dorobanților, au ajuns în Mărăști și revenire în Piața Unirii.

Mulți dintre manifestanți nu au purtat mască de protecție pe stradă.

Acțiunea de protest a început în fața Prefecturii la ora 17:00, unde s-a scandat împotriva restricțiilor din pandemie, dar și împotriva secretarului de stat Raed Arafat.

De-a lungul marșului s-a strigat „Libertate”, „Împreună trecem pandemia!”, „Haideti cu noi” sau „Ieșiți din casă, dacă vă pasă!”.

Alți protestataru au scandat „Demisia!”, „Plecați cu toții!”, „Jos guvernul!”, „Libertate, nu închiși în casă!”, „O dorință sinceră, România liberă!”.

Un manifestant avea o pancartă cu mesajul „Noile tulpini ale anului 2021: tulpina Iohannis, tulpina Cîțu, tulpina Arafat”.

Marșul a ajuns și pe strada Dorobanților, prin fața Tribunalului Cluj, iar număru protestatarilor a crescut considerabil la câteva sute, spre 1000.

Oamenii scandează libertate și cer Guvernului să ridice măsurile de carantină. Printre aceste măsuri sunt obligativitatea măștilor de protecție precum și orele stricte în care românii trebuie să rămână închiși în propriile locuințe.

Situație epidemilogică anunțată astăzi: 7 decese, 91 de persoane internate la ATI și 280 de noi cazuri în ultimele 24

  • Rata incidenţei pe judeţul Cluj : 5,71;
  • În ultimele 24 de ore, 280 persoane au fost confirmate Covid-19 din județul Cluj;
  • Total număr de teste 397 din care 220 diagnostic grupe de risc, 2 teste efectuate la cerere și 175 teste rapide. Până în acest moment s-au realizat 432.706 de teste, la nivelul județului Cluj;
  • 91 persoane internate în ATI;
  • Total vindecați și externați 2.126 din care 1.648 din județul Cluj;
  • Total decedați 636 din care 420 din județul Cluj.
  • În acest moment sunt internați 691 de pacienți, din care 640 din județul Cluj.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.