Protestele în sănătate reîncep săptămâna viitoare

Sindicaliştii din medicină anunţă reînceperea protestelor în perioada 23 iunie – 4 iulie, timp de 10 zile, deoarece guvernanţii nu şi-au respectat promisiunile făcute anul trecut.

proteste sanitas

Aceştia au solicitat o creştere a salariului cu 10% începând cu 1 iulie, dar guvernul nu a luat nici o măsură în acest sens. De asemenea, de la 1 iulie va apărea şi o altă problemă: majorarea salariului minim pe economie, de la 850 la 900 de lei, care va duce la uniformizarea lefurilor, indiferent de pregătire sau vechime în muncă.

„Asistenţii care lucrează de 6 ani şi care au gradul principal luat, care la ora actuală au 860 de lei, vor ajunge la 900, deci după 6 ani şi cu grad principal să ajungi la minimul pe economie, muncitorul care va fi angajat necalificat va avea tot 900, economistul, juristul, asistenta cu studii superioare, deci toată lumea va avea 900 de lei”, spune Maria Bizo, vicepreşedinte Sanitas Cluj la Digi 24 Cluj-Napoca.

Nici la capitolul deficit de personal Guvernul nu a luat nici o masură.

Aproximativ 40 de persoane vor pleca de la Cluj, care alături de sindicalişti din alte judeţe vor picheta Ministerul Sănătăţii în 1 iulie.

„În cadrul Consiliului Naţional s-a hotărât reluarea acţiunilor de protest. În acest sens, vor fi pichetate trei ministere: Ministerul Sănătăţii, Ministerul Muncii şi Ministerul Finanţelor, pe o perioadă de 10 zile. Acţiunea de pichetare începe în 23 iunie şi se încheie în 4 iulie”, a precizat Ştefan Roman, lider sindical Sanitas Cluj.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.