Protestul actorilor independenți de la REACTOR la gala de închidere TIFF 2020, în prezența ministrului Culturii. „Dați un leu pentru AFCN-eu” – FOTO

Un grup de actori independenți din cadrul REACTOR au organizat un protest spontan înaintea galei de decernare a premiilor ediției a 19-a a Festivalului Internațional de Film Transilvania (TIFF), prin care au tras un semnal de alarmă pentru reducerea drastică a finanțării pentru mediul cultural.

„Independenții” au venit înarmați cu bannere cu mesaje prin care solicită sprijin de la Asociația Fondului Cultural Național (AFCN), care a redus drastic finanțarea pentru operatori culturali independenți.

Și independenții au copii”, „Ajutați Finanțarea Culturii Independente”, „Cultura = serviciu public” sau „Dați un leu pentru AFCNeu”, au fost câteva dintre mesajele actorilor independenți de la REACTOR.

Aș vrea să spun și să întăresc ceea ce ei au scris pe acele pancarde. Acești oameni care nu sunt salariați la stat trebuie să fie ajutați și trebuie sa fie înțeleși. Mi-ar plăcea să primească sprijin de la autorități”, a declarat directorul TIFF, Tudor Giurgiu.

Ministrul Culturii, Bogdan Gheorghiu, a luat parte la gala de închidere a TIFF 2020.

2 thoughts on “Protestul actorilor independenți de la REACTOR la gala de închidere TIFF 2020, în prezența ministrului Culturii. „Dați un leu pentru AFCN-eu” – FOTO

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.