PSD-iştii pun înapoi stema pe tricolor

Comisia de revizuire a Constituţiei a adoptat, astăzi, un amendament al deputatului PSD Gheorghe Emacu, prin care va fi menţionată în legea fundamentală înscrierea stemei României pe tricolor. Amendamentul la articolul 12 alineatul 1 adoptat de către membrii Comisiei pentru revizuirea Constituţiei, prevede că: „drapelul României este tricolor, având pe fondul galben stema ţării; culorile sunt aşezate vertical, în ordinea următoare începând de la lance: albastru, galben, roşu”.steag-cu-stema-romaniei

În forma actuală, Constituţia stabileşte că: „drapelul României este tricolor; culorile sunt aşezate vertical, în ordinea următoare începând de la lance: albastru, galben, roşu”. În altă ordine de idei, aceaşi membrii ai comisiei pentru revizuirea Constituţiei au respins toate celelalte amendamente prin care se cerea a fi introdusă în Constituţie o zi naţională, la data de 10 Mai, formulate de senatorul PNL Victor Ciorbea şi de grupurile parlamentare al Partidului Naţional Liberal.

Tot astăzi a mai fost respinsă propunerea formulată de grupul de senatorii Ioan Ghise, Paul Ichim, Dorin Dobra, Valeriu Boeriu şi Ion Luchian pentru ca ziua naţională a României să fie stabilită pentru data de 22 Decembrie. Aceştia au mai avut un amendament prin care solicitau ca imnul naţional al României să fie schimbat cu „Tricolorul”. Însă, şi acesta a fost respins. Şi iniţiativa ca deviza României să fie „Nihil Sine Deo”, propusă de deputatul Eugen Nicolicea şi senatorului Ioan Toma, a fost respinsă.

Grupul minorităţilor naţionale a depus deasemenea un amendament pentru articolul 10 al legii al Constituţiei, în care se cerea ca acesta să fie completat cu menţiunea că: „România este stat membru al Uniunii Europene”. Comisia de revizuire a Constituţiei a respins însă solicitarea, precizând că aceasta să fie analizată la momentul discutării articolelor, adoptate în 2003, care fac referire la apartenenţa României la organizaţiile internaţionale.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.