Radu Dărăban, scrimerul Universitatii Cluj, calificat la prima editie a Jocurilor Europene de la Baku 2015

Sportivul secției de scrimă a Clubului Sportiv Universitatea Cluj, Radu Dărăban a obtinut calificarea la prima ediție a Jocurilor Europene, competiție ce va avea loc în perioada 12-28 iunie la Baku, Azerbaidjan.

radu daraban baku 2015

Floretistul de la CS „U” a câștigat locul întâi la turneul de calificare de la Budapesta, desfășurat în 20-21 decembrie 2014.

Ediția întâi a Jocurilor Europene va cuprinde mai multe discipline sportive și va avea pondere în obţinerea punctelor pentru atingerea altor concursuri internaţionale, Campionate Mondiale şi Jocuri Olimpice.

Scrimerul român și-a învins toți adversarii în grupa de calificare, suedezul Simon Rizell, slovacul David Vegh, finlandezul Teemu Tokola și sârbul Miljan Kovacevic.

În meciul decisiv, din sferturile de finală, Radu Dărăban a dispus cu 15-8 de georgianul Luka Gaganidze și a terminat concursul pe primul loc.

Scrimerii Universitatii au obtinut nu mai putin de 9 medalii (5 de aur, 3 de argint si 1 bronz) in mai puțin de un an de la reînființarea secției de scrimă în cadrul clubului, iar Radu Dărăban și-a trecut în palmares titlul de campion naţional individual, locul 2 naţional cu echipa CS „U” Cluj, locul 1 individual în Cupa României, locul 2 în Cupa României cu echipa, două locuri întâi la concursuri internaţionale în Ungaria.

La Jocurile Europene de la Baku, programate în perioada 12-28 iunie, România are până acum sportivi calificați în cinci din cele șase probe, componenții loturilor de sabie masculin și spadă feminin (câte patru la fiecare armă), care vor trage atât la individual, cât și la echipe, Maria Boldor (floretă feminin), Bianca Pascu (sabie feminin) și Radu Dărăban (floretă masculin).

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.