Radu Mazăre, adus la ÎCCJ cu propunerea de arestare preventivă. Procesul a început la 16.30

Primarul Constanței, Radu Mazăre, a fost adus, marți după-amiază, din arestul Poliției Capitalei, la Înalta Curte de Casație și Justiție, unde magistrații vor judeca cererea procurorilor DNA de arestare preventivă pentru 30 de zile.

radu mazare

La ora 16.30, Radu Mazăre a fost dus în sala de judecată. Potrivit DNA, Mazăre ar fi produs un prejudiciu de 26 de milioane de euro, în dosarul în care este acuzat de luare de mită (trei infracțiuni), abuz în serviciu şi conflict de interese, informează Realitatea TV.

Primarul Constanţei, Radu Mazăre, a fost reţinut, luni, de procurorii DNA, pentru luare de mită (trei infracțiuni), abuz în serviciu şi conflict de interese (două infracțiuni). Acesta a fost audiat de procurori mai multe ore, într-un dosar în care este implicat şi partenerul său de afaceri, Sorin Strutinsky, deja arestat preventiv. Mazăre a fost scos din sediul DNA cu cătușe la mâini și dus în arestul Poliției Capitalei.

La ieșire, întrebat pentru ce a fost reținut, Radu Mazăre a spus că pentru contracte la o televiziune la care el nu mai este acționar.

Anterior, la venirea la DNA, edilul a declarat că a fost chemat în legătură cu reclamația pe care i-a făcut-o Agenția Națională de Integritate și șeful acesteia, Horia Georgescu, de incompatibilitate.

„Nu știu ce acuzații mi se vor aduce. A mai fost făcută o reclamație similară în 2009, a fost anchetată, atunci au spus că totul e în regulă, acum, probabil pe aceeași reclamație, vor fi aduse alte acuzații. (…) Are legătură cu faptul că TV Neptun și ziarul Telegraf au câștigat niște licitații, la ele fiind acționar Strutinsky și eu sunt acționar cu Strutinsky la Hotelul Flora”, a afirmat Radu Mazăre, la intrare în sediul DNA, acesta având asupra sa o geantă.

Întrebat ce face cu bagajul, edilul Constanței a spus că e pregătit pentru orice. „Sunt de zece ani pregătit pentru orice. În viață e bine să fii pregătit pentru orice”, a susținut el.

Potrivit unui comunicat al Direcţiei, sumele de bani au fost transferate sub forma unor contracte de publicitate fictive încheiate de reprezentanții societății respective cu o firmă controlată de inculpatul Mazăre Radu Ștefan atât direct, cât și prin intermediul celuilalt inculpat.

„În perioada 2008-2014, inculpatul Mazăre Radu Ștefan, cu ajutorul inculpatului Strutinsky Sorin Gabriel, a primit de la o societate comercială, peste 7 milioane de euro pentru că a asigurat acesteia câștigarea unei licitații organizate de Primăria Constanța pentru delegarea gestiunii serviciului de salubrizare a orașului. În același timp între firma respectivă și instituția publică condusă de inculpatul Mazăre Radu Ștefan a fost încheiat un contract având ca obiect delegarea serviciului de salubrizare pentru o perioadă de 25 de ani, cu un cost total estimat de 1.194.056.850 lei – cca 335 milioane de euro. Și în acest caz, mita a fost primită într-o manieră identică, prin intermediul unor contracte de publicitate fictive încheiate între societatea respectivă și aceeași firmă controlată de cei doi inculpați”, susţin procurorii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.