Radu Mazăre va fi cercetat în libertate

radu mazareIn urma unei ședințe de judecată de 6 ore, judecătorii de la Înalta Curte de Casație și Justiție au respins miercuri seară propunerea procurorilor DNA de arestare preventivă a primarului PSD al municipiului Constanța, Radu Mazăre. Acesta va fi cercetat în stare de libertate sub control judiciar.

Prin aceeași decizie a magistraților de la Înalta Curte, a fost pus în libertate și omul de afaceri Avraham Morgenstern, despre care procurorii conduși de Laura Codruța Kovesi susțin că i-ar fi dat mită 175.000 de euro edilului Constanței pentru a-şi asigura câştigarea contractului destimat construirii locuinţelor sociale din campusul „Henri Coandă”.

La ieșirea din sediul Înalte Curți de Casație și Justiție, Morgenstern nu a vrut să facă declarații pentru ziariștii prezenți acolo.

Decizia Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie (ICCJ) nu este definitivă, ea putând fi contestată la aceeaşi instanţă.

De altfel, reprezentanţii Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA) au precizat că vor contesta decizia de miercuri seară.

Procurorii DNA l-au reținut marți noapte pe primarul Constanței Radu Mazăre sub acuzația de luare de mită. Alături de Mazăre a mai fost reținut un om de afaceri, Morgenstern Avraham, acuzat de dare de mită. Mazăre este acuzat că a luat mită 175.000 de euro de la omul de afaceri care a construit campusul de locuinţe sociale „Henri Coandă” pentru a ajuta firma acestuia să câştige licitaţia şi pentru a mări, ulterior, valoarea contractului.

La începutul anului 2011, Mazăre, în calitate de primar al municipiului Constanţa, a lansat Programul de construire locuinţe modulare grupate in Campusul Social „HENRI COANDA”, aprobat prin hotărâre a Consiliului Local al Mun. Constanţa, arătau procurorii în ordonanța de reținere.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.