Rafila își dorește ca școlile să fie deschise în ianuarie: „Sănătatea copiilor din această generaţie este responsabilitatea noastră”

Ministrul Sănătăţii, Alexandru Rafila, s-a declarat un susţinător al menţinerii şcolilor deschise, dar spune că urmează discuţii pentru „decizii echilibrate”.

Întrebat, joi, despre eventuala amânare a deschiderii şcolilor, Rafila a răspuns: „Sunt un susţinător al menţinerii şcolilor deschise, vedeţi că sunt şi ţări care au o incidenţă înaltă a acestei infecţii şi menţin şcolile deschise. Întotdeauna trebuie să pui în balanţă impactul asupra sănătăţii publice al deschiderii şcolilor şi impactul asupra sănătăţii copiilor. Să nu uităm că sănătatea copiilor din această generaţie este responsabilitatea noastră”.

Ministrul declară că una e să închizi şcolile pentru perioade scurte şi altceva e să fie ţinute luni de zile închise „şi să afectezi nu numai procesul de învăţământ, ci şi sănătatea copiilor, modul în care ei se dezvoltă din punct de vedere psihic, fizic. Consecinţele închiderii pe durate lungi s-ar putea să se facă resimţite ani de zile”, citat de MEDIAFAX.

În acest contextul, spune ministrul, vor exista discuţii cu toţi cei din zona de sănătate şi educaţie în aşa fel încât să fie luate „decizii echilibrate”.

Apelul medicilor este să fie făcut un efort comun: „Se va traduce prin încetinirea transmiterii, prin posibilitatea sistemului de sănătate de a prelua cazurile şi prin funcţionarea cât mai aproape de normal a întregii societăţi, inclusiv a activităţii în şcoli”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.