Rails Girls vine în România la Cluj! Workshop gratuit pentru fetele care vor sa invete programare web!

Cluj-Napoca va gazdui pe 30 si 31 mai 2014 un prim workshop în cadrul inițiativei Rails Girls, o mișcare globală care își propune să facă din IT, un domeniu mai accesibil femeilor.

Rails Girls organizează workshop-uri de 12 ore în cadrul cărora participantele trec printr-o introducere în programare și pot testa practic tehnologiile web. Astfel evenimentul Rails Girls este și o modalitate de testare pentru femeile care se gândesc la o eventuală reorientare către o carieră în IT.

Cei interesați pot lua parte la evenimentele Rails Girls indiferent dacă au sau nu experiență anterioară în domenii tehnice. Participantele învață cum să schițeze și să facă prototipul unei aplicații web, precum și elementele de bază ale limbajului Ruby și al framework-ului Ruby on Rails.

Mișcarea Rails Girls a luat naștere în Finlanda și a devenit o comunitate globală non-profit bazată integral pe implicarea voluntară a organizatorilor şi mentorilor. În cadrul mișcării Rails Girls România vor avea loc evenimente inaugurale Rails Girls simultan în Cluj, București și Timișoara.

Participarea la workshop-urile Rails Girls este gratuită, condiționată de completarea unui formular online. Persoanele acceptate în urma unui proces de evaluare vor avea nevoie de un laptop, mult entuziasm, răbdare și bună dispoziție.

Mai multe informații (în limba engleză, inclusiv link-uri către formularele de înscriere) sunt disponibile pe paginile evenimentelor din cele trei locații: http://railsgirls.com/cluj, http://railsgirls.com/timisoara și http://railsgirls.com/bucharest.

În Cluj, inițiativa Rails Girls este susținută de Simplon Romania, BEST Cluj-Napoca, Skobbler, GitHub și Răgaz Cafe. Persoanele interesate se pot înscrie completând formularul online, termenul limită pentru înscriere fiind 25 mai 2014. Evenimentul se adresează în principal persoanelor de gen feminin, iar băieții se pot înscrie dacă vin cu o colegă. Persoanele înscrise vor primi confirmarea finală a acceptării în ziua de 26 mai.

Evenimentul Rails Girls Cluj este un pas către crearea unei comunități de programatori începători interesați de o direcție de dezvoltare profesională în domeniul IT. Aceștia vor putea participa și în viitor la workshop-uri și întâlniri pentru aprofundarea cunoștințelor dobândite.

rail girls romania

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.