Raliul Dakar, fără români în 2013

Unul dintre cele mai aşteptate evenimente ale automobilismului mondial este Raliul-raid Dakar. În acest an, competiţia va lua startul din Peru, pe 5 ianuarie, cu direcţia Argentina şi Chile, festivitatea de premiere urmând a avea loc pe 20 ianuarie la Santiago de Chile.

raliul dakar

Conform organizatorilor, cea de-a cincea ediţie sud-americană a Raliului Dakar propune un traseu în lungime totală de peste 8 000 km.

Noutatea o reprezintă startul din Lima şi faptul că probele de desert vor începe încă din primele zile ale competiţiei. Pe data de 5 ianuarie, de la periferia capitalei Lima vor pleca circa 450 motociclete, automobile şi camioane, însoţite de echipajele de logistică, care au rolul de a susţine piloţii în temerara lor încercare de a traversa platourile andine, renumite pentru sălbăticia lor şi clima extremă.

La competiţia din 2013 nu va participa niciun concurent din România, pentru prima oară în ultimii opt ani.

În schimb, două echipe argentiniene vor intra în competiţia Raliul Dakar în compania SUV-ului Duster. Cele două exemplare au sigla Renault, Duster fiind comercializat pe piaţa din America de Sud sub logo-ul francezilor.

Cât despre favoriţii din acest an, francezii sunt în prim plan. Astfel, la clasa auto, marea vedetă este Stephane Peterhansel, campionul en-titre, în timp ce la clasa moto, Cyril Despres este pe cale de a deveni pentru a 5-a oară campion.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.