Rata de infectare se apropie de 6 la mia de locuitori în Cluj-Napoca, iar SCENARIUL ROȘU ar putea fi prelungit

Scenariul roșu va fi prelungit în municipiul Cluj-Napoca după ce rata infectărilor cu COVID-19 se apropie de 6 la mia de locuitori.

Astfel, scenariul roșu va rămâne valabil la Cluj-Napoca și în următoarele două săptămâni, după expirarea celor 14 zile, a spus marți prefectul Mircea Abrudean.

Evident că măsurile se vor prelungi, pentru că nu există altă variantă, suntem la 6 la mie în ultimele 14 zile. Nu cred că cineva își imaginează că dacă am închis școlile la 3 la mie, le vom deschide la 6 la mie. Oricât ar fi de grav impactul asupra părinților, îl cunoaștem, e clar că-i afectează și învățământul online nu e la același nivel ca cel fașă în față, dar riscul de transmitere e foarte mare. Nu ne putem permite să deschidem școlile, oricât ne-am dori asta„, a declarat prefectul Mircea Abrudean.

Astfel, cel mai probabil, Comitetul Județean pentru Situații de Urgență Cluj va decide prelungirea, începând de joi, 5 noiembrie, pentru încă 14 zile a măsurilor restrictive în municipiu: şcoli, grădiniţe și localuri închise, obligativitatea purtării măștii în toate spațiile deschise, interzicerea nunților, botezurilor și a altor evenimente private.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.