Războiul „Alexa vs Vasu” de la CSU Cluj se transformă într-o telenovelă

Scandalul dintre managerul secției de baschet feminin a Universității Cluj, Liviu Alexa, și directorul clubului, Ovidiu Vasu, este departe de a se fi încheiat. Dacă Alexa se folosește de publicațiile media pe care le deține și televiziunea NCN pentru a-l ataca pe Vasu, directorul CSU nu se lasă nici el mai prejos și nu cedează în această poveste cu iz de telenovelă, ripostând prin comunitate publicate pe site-ul clubului.

Ultima reacție dinspre conducerea clubului CS Universitatea Cluj a venit prin intermediul unei scrisori deschise semnată de mai mulți angajați ai clubului, care îi cer lui Alexa să înceteze cu atacurile la adresa lui Ovidiu Vasu și să plece de la club.

De asemenea, cu o zi înainte, Alexa a susținut public într-un interviu în ziarul pe care îl conduce că renunță la ideea de a prelua conducerea clubului, dar nu se va opri din lupta pentru a-l da jos pe Ovidiu Vasu din fruntea CSU.

„Sunt unul dintre puținii care am avut curaj, în ultimii zece ani, să pornească o campanie de curățare a clubului Universitatea, pe destinele căruia s-a înstăpânit acest director cu viziuni comuniste. Am spus, acum câteva zile, că pot oricând să prezint un proiect mai bun pentru U Cluj decât Vasu. Unii au considerat că locul lui Vasu e miza mea personală. Nu, miza mea sunt sportivii Universității și viitorul acestui club legendar. Ca să nu mai fie nicio stare de îndoială anunț că retrag orice intenție de a candida pentru postul lui Vasu, dar că nu voi înceta această luptă de a-l da jos și de a curăța Universitatea de managermentul lui nociv. În ultimele zile am primit semnale foarte bune, atât din interiorul clubului, cât și din mediul politic, de afaceri și universitar.

Vasu a reușit ‘performanța’ să se decupleze total de la mediul universitar, să-și antagonizeze fanii, să piardă încrederea mediului de afaceri, să își ostilizeze fanii și presa, să își bată joc de sportivi legendari ai Clujului. Oamenii puternici ai orașului care iubesc Universitatea m-au contactat și astfel am aflat că sunt cel puțin două-trei nume mult mai bune ca mine ce pot duce destinele Universității acolo unde trebuie. Pentru mine nu e nicio problemă atâta vreme cât Vasu se cărăbănește, Pot fi un soldat loial Universității, așa cum am fost și până acum, îmi doresc doar șansa să pot aduce bani pentru tot angrenajul U, căci Simbolul este cel care contează în fața sponsorilor. Mulți mi-au spus că e un demers dificil. Eu o să am răbdare. Că mă dă sau nu mă dă Vasu în judecată, că ne face mincinoși pe toți din orașul ăsta, eu nu mă voi opri din dezvăluiri, multă vreme de acum înainte”, este declarația virulantă a lui Liviu Alexa în ziardecluj.ro.

Ovidiu Vasu ocupă funcția de director al Clubului Sportiv Universitatea Cluj de 10 ani, iar Liviu Alexa a fost cooptat în staff-ul echipei de baschet feminin în 2015, perioadă în care a revitalizat secția printr-o infuzie de capital generată de cei 50 de sponsori pe care i-a adus la echipă, iar rezultatele nu au întârziat să apară. În sezonul acesta competițional, fetele pregătite de antrenorul Dragan Petricevic a devenit vicecampioană națională după o finală de campionat disputată în patru meciuri cu Sepsi SIC Sf. Gheorghe, din care o partidă a fost câștigat de clujence. 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.