Razie în weekend la Cluj. Amenzi de peste 10.000 lei celor care nu purtau mască

Polițiștii clujeni au desfășurat sâmbătă o nouă acțiune în zone unde se pot crea aglomerări de persoane, în vederea respectării măsurilor pentru prevenirea și combaterea efectelor pandemiei de COVID-19.

Acțiunile desfășurate sâmbătă au beneficiat de sprijinul jandarmilor din cadrul Inspectoratului Județean de Jandarmi Cluj și ai Grupării Mobile „Ștefan Cicio Pop”, Cluj-Napoca, inspectorilor din cadrul Inspectoratului Teritorial de Muncă și ai Direcției Sanitar Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor, dar și a polițiștilor locali din cadrul Primăriei Cluj-Napoca.

Prima etapă, desfășurată în intervalul orar 11.00-13.00, a vizat impunerea respectării măsurilor prevăzute de Legea 55/2020, fiind verificate societăți comerciale și zone aglomerate din întreg municipiul.

Cea de-a doua etapă, desfășurată în intervalul orar 17.00-20.00, a vizat respectarea măsurilor impuse unităților de cazare privind servirea de mâncăruri și băuturi doar persoanelor cazate în acele spații.

Ulterior, polițiștii au acționat în centrele comerciale din municipiul Cluj-Napoca, fiind verificate societățile comerciale și persoanele aflate în interior.

Astfel, au fost verificate 132 de unități de cazare și societăți comerciale și au fost legitimate 223 de persoane.

Urmare a neregulilor constatate, au fost aplicate 58 de sancțiuni contravenționale conform Legii 55/2020, în valoare de 10.550 de lei.

Pentru abateri ale normelor privind conviețuirea socială, a ordinii și liniștii publice, forțele de ordine au aplicat 9 sancțiuni, conform Legii 61/1991R, iar pentru abateri ale normelor rutiere, polițiștii rutieri au aplicat 10 sancțiuni contravenționale, conform OUG 195/2002R.

Cu ocazia verificărilor efectuate unităților de cazare, nu au fost constate nereguli.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.