RAZII pe terasele din Cluj-Napoca pentru respectarea măsurilor de distanțare socială

Polițiștii clujeni au efectuat mai multe razii în zona centrală la terase și pe strada Piezișă pentru a verifica respectarea măsurilor de distanțare socială. Au fost împărțite amenzi până la ora 02:00 noaptea celor care nu au respectat regulile.

Organele de ordine au efectuat mai multe acțiuni de prevenire și de limitare a infectării cu coronavirus în zonele aglomerate din municipiul Cluj-Napoca.

Controalele au avut loc sub autoritatea Instituției Prefectului, participând Poliția Municipiului, Inspectoratul de Jandarmi Județean și Gruparea Mobilă de Jandarmi, Poliția Locală. Li s-au alăturat inspectorii sanitari, veterinari, cei de la protecția muncii, de transport rutier și pentru situații de urgență.

Acțiunea s-a desfășurat vineri seara, în intervalul orar 18:00-21:00, în zone din municipiu unde exista riscul aglomerării de persoane, cu predilecție la terasele din Piața Muzeului, Piața Unirii, Bd. Eroilor, strada Piezișă, dar și în centre comerciale din municipiu. Au fost efectuate și verificări în mijloacele de transport în comun.

„S-a acționat în vederea asigurării unui climat de ordine și siguranță publică și pentru verificarea respectării măsurilor pentru împiedicarea răspândirii noului tip de coronavirus.

Au fost verificate 67 de terase și peste 70 de societăți comerciale, fiind legitimate peste 150 de persoane. Au fost verificate 44 de mijloace de transport în comun, fiind legitimați 373 de pasageri”, au transmis polițiștii.

17 persoane au fost sancționate contravențional pentru nepurtarea măștii de protecție în mijlocul de transport public, fiind aplicate sancțiuni pentru nerespectarea normelor sanitar veterinare, consum de alcool în spațiul public, cerșetorie, nerespectarea normelor privind interzicerea fumatului în spațiile închise.

Pe linie rutieră, polițiștii au verificat 62 de vehicule, iar în urma încălcării normelor de circulație rutieră de către conducătorii auto au fost aplicate 59 de sancțiuni contravenționale. Polițiști au reținut cinci permise de conducere pentru depășirea vitezei legale cu peste 50 km/h și au retras 5 certificate de înmatriculare pentru nereguli constate din punct de vedere tehnic.

Acțiunea în sistem integrat, a continuat și în timpul nopții, acționându-se în intervalul orar 23:00 – 02:00, în Piața Muzeului, pe strada Piezișă și pe Calea Turzii. Au fost verificare 21 de terase și societăți comerciale, fiind legitimate 44 de persoane.

În urma neregulilor constatate, au fost aplicate 10 sancțiuni contravenționale, patru dintre acestea pentru tulburarea ordinii și liniștii publice, alte 6 sancțiuni fiind aplicate de către polițiștii rutieri pentru abateri ale normelor de circulație rutieră. Acțiunile în sistem integrat au continuat și sâmbătă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.