Record de public la ediția a XVI-a a Târgului Gaudeamus Cluj-Napoca

Radio România își consolidează la Cluj-Napoca statutul de lider al pieței târgurilor de carte din România: cea de a XVI-a ediție a Târgului GAUDEAMUS, unanim recunoscută drept o reușită, de către participanți, public și mass-media, a înregistrat un număr record de vizitatori — peste 27.000 — și vânzări cu circa 40% mai mari decât la ediția precedentă.

gaudeamus cluj 2015

Târgul, inițiat și organizat de Radio România (Centrul Cultural Media Radio România și Radio Cluj), cu sprijinul Primăriei Municipiului Cluj-Napoca, a avut loc în perioada 22 — 26 aprilie, în incinta unui pavilion expozițional mobil amplasat pentru a zecea oară în Piața Unirii.

În mod excepțional în acest an, Târgul Gaudeamus a fost inclus în calendarul evenimentelor culturale ale orașului-gazdă, în cadrul proiectului Cluj — Capitală Europeană a Tineretului 2015.

Președintele de onoare al acestei ediții a fost poetul Adrian Popescu.

Premiile Târgului GAUDEAMUS Cluj-Napoca 2015, decernate în cadrul festivității care a avut loc duminică, 26 aprilie, la ora 12.00, sunt următoarele:

Trofeele GAUDEAMUS acordate expozanților prin Votul Publicului:

Trofeul GAUDEAMUS: locul 3 — Okian, locul 2 — Editura Nemira și locul 1 — Editura Scoala Ardeleana din Cluj-Napoca.

Cea mai râvnită carte a târgului a fost desemnat volumul „Triburile. Patologii ale politicii românești, de la Revoluție la Generația Facebook”, de Vasile Sebastian Dâncu, publicat de Editura Scoala Ardeleana.

Trofeul Presei, pe secțiunile publicații, radio și TV a revenit cotidianului „Făclia” — secțiunea publicații, postului Radio Renașterea — secțiunea radio și website-ului www.clujulcultural.ro — secțiunea online; trofeul pentru secțiunea TV nu a fost acordat, rezultatul votului nefiind concludent.

Premiul Educația, oferit de către organizatori, a fost decernat Universității de Științe Agricole și Medicină Veterinară din Cluj-Napoca.

Premiul Miss Lectură a fost câștigat de domnișoara Ionuța Camelia Haiduc, sociolog, absolventa a Universității Babes-Bolyai. Premiul a fost oferit de organizator, Restaurant Shanghai, Azaria Cosmetics și Asociația Clujul de altădată. Pe parcursul celor cinci zile ale Târgului, vizitatorii au avut ocazia să participe la Tombola GAUDEAMUS, organizată pe baza buletinelor pentru Votul Publicului. Câștigătorii celor 14 premii puse în joc au fost: Adriana Benea, Camelia Muntean și Olimpia Ciorca-Chis — câte o piesă de mobilier oferită de Casa Augustin, Mira — Cristiana Anisiu — un pachet de cosmetice oferit de Azaria Cosmetics și Alexandra Chikiudean, Laura Nicoleta Ciortea, Kiss Alexandra-Timea, Tudor Felecan, Mariana Fenesan, Olimpiu Vințeler, Haralambie Maftei, Monica Pascariu, Paula Alina Bara și Călin Ardelean — câte un card cadou oferit de BRD Groupe Societe Generale.

Bilanțul statistic al ediției reconfirmă prima poziție pe care evenimentul o ocupă, de peste 10 ani, în topul manifestărilor de tip expo cu acest profil derulate în țară: Suprafața târgului: peste 500 mp de standuri, amenajați într-un pavilion cu suprafața de 900 mp. Numărul expozanților reprezentați la târg, aparținând domeniilor majore de activitate de pe piețele editoriala și educaționala: 89, reuniți în 59 de standuri. 77 de evenimente incluse în programul de manifestări al ediției de către organizator și expozanți

Numărul vizitatorilor a fost de circa 27.000, conform monitorizării zilnice realizate de către organizatori; astfel, recordul Caravanei GAUDEAMUS — 23.000 — stabilit tot la Cluj, la ediția precedentă, a fost din nou depășit.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.