Rectorul UBB Cluj, Acad. Prof. Dr. Ioan-Aurel Pop este alaturi de „U” Cluj si de sportul clujean

Rectorul celei mai mari universitati din Romania, UBB Cluj, Ioan-Aurel Pop, a remis presei miercuri, 9 martie, un comunicat prin care isi arata sprijinul pentru Universitatea Cluj si sportul clujean in general, ca urmare a mitingului organizat joi de catre fani.

ioan-aurel pop

„Sunt alături de cei care susțin sportul clujean si clubul Universitatea. Sportul formează caractere și generează modele pentru tineri. ‘Mens sana in corpore sano’, un deziderat al vechilor greci, a fost preluat de societatea occidentală modernă, iar Universitatea noastră nu a făcut excepție de la regulă. Parcul Sportiv ‘Iuliu Hațieganu’ a apărut din aceleași considerente. La fel s-a întâmplat și în cazul clubului Universitatea, al cărui spirit fondator este rodul aceluiași nobil ideal. , spunea profesorul Iuliu Hațieganu, fondatorul clubului și primul său președinte. În virtutea acestora, UBB a fost și este aproape de sportul clujean, în special de cel universitar, în principal de sportul amator. Atunci când am avut ocazia să ne implicăm am ajutat însă și sportul profesionist atât cât am putut, fie prin cazarea sportivilor, fie prin punerea la dispoziție a unor terenuri de sport care aparțin instituției. Și în viitor vom proceda la fel. Situația dificilă prin care trece clubul de fotbal în prezent ne îngrijorează și ne întristează deopotrivă. De-a lungul timpului au mai avut loc sincope care au fost depășite și avem speranța că, până la urmă, cei autorizați și în măsură să o facă, vor găsi o soluție de salvare a clubului”, este mesajul rectorului UBB.

Fanii Universitatii Cluj vor iesi in strada in numar mare joi, 10 martie 2016, de la ora 17:00, in Piata Unirii, pentru a trage un semnal de alarma cu privire la situatia dramatica in care se afla clubul.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.