Regele Matia Corvin și Scufița Roșie, eroii acestui weekend la Teatrul „Puck”

Croitorasul cel Isteț pleacă în „turneu” la București iar regele Matia Corvin și Scufița Roșie sunt eroii acestui weekend in sala Teatrului de Păpuși „Puck” din Cluj-Napoca. Astfel s-ar putea rezuma programul artiștilor instituției la sfârșit de săptămână. 

Artiștii instituției clujene vor deschide sâmbătă, 17 iunie, scena de teatru a Festivalul Familiei Zurlandia la Domeniul Știrbey cu spectacolul „Croitorașul cel Isteț”, în regia Emiliei Nechita. Festivalul de la București va avea loc pe o suprafață de 80.000 de metri pătrați, între 17 și 18 iunie, reunind zeci de spectacole, sute de personaje și o mulțime de provocări, ateliere și activități.

În tot acest timp, pe scena Teatrului de Păpuși „Puck” din Cluj-Napoca regele Matia Corvin va fi din eroul principal al spectacolului „Ha én lennek Mátyás Király”/”Dacă aș fi Matia Corvin” (în Urmánczi Jenő) care se va juca sâmbătă, 17 iunie, de la ora 11.

Spectacolul se va juca în limba maghiară și va aduce în prim-plan câteva episoade incredibile din viața lui Corvin: asediul cetății Szabacs de la Tibrili, legende despre nebunul regelui, despre husarul îndrăgostit sau despre judecătorul crunt al Clujului.

În distributie: Lanstyák Ildikó, László Réka, Domokos Szabolcs și Okos Attila Ákos.

Vârsta minimă recomandată este de trei ani.

Scufița Roșie, îndrăgita poveste a Fraților Grimm, va fi spusă din nou de către actorii secției române a Teatrului „Puck”, duminică, 18 iunie, de la ora 11.

Dinamic și plin de gingășie, spectacolul regizat de Bogdan Ulmu creează prin jocul actorilor și al păpușilor, un univers al emoției, menit să-și captiveze spectatorii prin simplitatea și voioșia sa.

Scenariul este semnat de Cornel Udrea, scenografia de Epaminonda Tiotiu, iar muzica de Geo Şfaiţer. În distribuție: Frunzina Anghel, Ionuţ Constantinescu, Iulia Dinescu, Călin Mureşan, Angelica Pamfilie și Adina Ungur.

Vârsta minimă recomandată este de patru ani.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.