„Regii gheții” au oferit un regal de patinaj artistic în Sala Polivalentă din Cluj! Peste 7000 de clujeni la show-ul „Kings on Ice”!

Sala Polivalentă din Cluj-Napoca a fost arhiplină, vineri seara, 18 decembrie 2015, la spectacolul impresionant de patinaj artistic susținut de cei în vogă și mai buni patinatori din lume, în cadrul evenimentului „Kings on Ice”, organizat de Quantum Media, la care au luat parte 7432 de spectatori.

kings on ice 2015 cluj 18 dec 2015_2

Show-ul a început la ora 20:00 și a durat circa trei ore, cu o pauză de 15 minute, încheindu-se în jurul orei 23:00. Paula Seling și Marcel Pavel au încălzit atmosfera cu o serie de colinde, iar apoi au început momentele propriu-zise de patinaj.

Rând pe rând, pe gheață au pășit cehul Tomas Verner (de 10 ori campion național în Cehia și câștigător al medaliei de bronz la Mondialul din 2007), multiplul campion american Johnny Weir, francezul Phillipe Candeloro (dublu campion olimpic, de două ori medaliat la Campionatele Mondiale, dublu campion european și de patru ori campion național al Franței), frumoasa finlandeză Kiira Korpi (de cinci ori campioană națională a Finlandei, de trei ori medaliată la Campionatele Europene), Aliona Savchenko şi Robin Szolkowy, de cinci ori campioni mondiali la perechi, iar cel mai important, artizanul principal al acestui show, multiplul campion mondial Evgeni Plushenko (de zece ori campion național al Rusiei, de trei ori campion mondial şi deţinător a şapte titluri europene). În total, 11 patinatori de talie mondială au luat parte la spectacolul „Kings on Ice” din Cluj, fiecare având un moment intens, plin de emoție, intens și spectaculos în adevăratul sens al cuvântului.

kings on ice 2015 cluj 18 dec 2015_4
Johnny Weir

kings on ice 2015 cluj 18 dec 2015_3

kings on ice 2015 cluj 18 dec 2015

Un moment de menționat s-a petrecut în timpul prestației de excepție a francezului Philippe Candeloro, care i-a dedicat un dans de câteva secunde unei doamne  norocoase din public, iar Tomas Verner a avut și el un moment amuzant când a patinat pe acordurile piesei „I’m sexy and I know it”. Acesta a apărut pe gheață într-un tricou roz, cu ochelari, o perucă neagră și pantaloni largi, pe care și i-a smuls la un moment dat, spre deliciul publicului feminin.

Violonistul Edvin Marton a acompaniat muzical spectacolul, în special momentele lui Plushenko, cu prețioasa sa vioară Stradivarius din 1699, a cărei valoare se ridică la 7 milioane de euro. A interpretat piese atât din Carmina Burana, cât și din Paganini, oferindu-le clujenilor o demonstrație de virtuozitate de excepție și arătând, încă o dată, de ce este supranumit „Prințul viorii”.

edvin marton1

edvin marton2

edvin marton and evgeni plushenko cluj

plushenko and edvin marton cluj kings on ice 2015 18 dec

Eleganța, rafinamentul, emoția și grația, acestea sunt adjectivele definitorii care pot descrie cel mai bine acest eveniment, fiind pentru prima dată când Clujul a găzduit un spectacol de patinaj artistic de o asemenea amploare. A fost exact așa cum ne-am fi așteptat, un show inedit, complex, plin de intensitate și emoție, cu momente de excepție care au fost aplaudate la scenă deschisă.

Evgeni Plushenko a anunțat că anul viitor va reveni în România.

Evgeni Plushenko – VIDEO

Cei patru regi ai gheții: Evgeni Plushenko, Tomas Verner, Johnny Weir și Philippe Candeloro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.