Relaxare și multă voie bună sâmbătă, în Iulius Parc, la ediția a 2-a de Picnic in the Park – FOTO

Câteva sute de clujeni au venit sâmbătă, 14 mai, în Iulius Parc, înarmați cu păturici, scăunele și multă voie bună pentru a lua parte la ediția a doua a Picnic in the Park, eveniment organizat de către cei de la Asociația Fapte, inițiatorii festivalului Jazz in the Park.

picnic in the park 14 mai 2016

Mulți tineri, dar și oameni mai în vârstă, familii cu copii, grupuri de prieteni, cupluri de îndrăgostiți, cu toții au ignorat avertizările meteorologice care anunțau ploaie pentru ziua de sâmbătă și au venit în Iulius Parc, pe malul lacului, să își ia o doză de relaxare după o săptămână grea de muncă. Spre bucuria organizatorilor, ploaia anunțată nu și-a făcut apariția, cu excepția câtorva picuri căzuți care s-au terminat rapid, iar evenimentul a continuat cu succes până târziu în noapte.

Și pentru că un adevărat picnic fără o mică gustărică nu se poate, organizatorii au adus și standuri cu mâncare și băuturi răcoritoare la prețuri rezonabile, iar clujenii au făcut cozi la ele pentru a-și cumpăra un hot-dog, o clătită, o înghețată, un sandwich, o plăcintă, o bere, o cafea sau un vin bun.

Primii participanți au început să sosească în jurul orei 12:00, numărul lor crescând până spre după-masă la câteva sute, iar dacă ar fi să facem o estimare, au fost undeva la 2000 de clujeni care au tranzitat parcul în timpul Picnic in the Park, ceea ce dovedește că acest eveniment a intrat rapid în inimile și preferințele clujenilor. S-au cumpărat cărți de la standurile special amenajate pentru cititori și obiecte handmade, copiii au fost pictați pe față și au luat parte la diverse activități și jocuri, iar cei care au dorit au contribuit și cu o mică donație la Fondul Jazz in the Park pentru susținerea proiectelor culturale și a artiștilor clujeni.

Momentele muzicale au fost susține pe scenă de către tinerii de la The Beat, urmați de trupa The Kryptonite Sparks, Tango with Lions și trupa Grimus, care a închis seara cu un concert care a ridicat publicul în picioare.

Grimus a fost soluția de rezervă a organizatorilor ca urmare a faptului că trupa franceză AaRON, care ar fi trebuit să cânte în premieră în România, nu a mai reușit să ajungă la Picnic in the Park din cauza unor probleme pe aeroportul din Munchen. După concert, câteva sute de participanți au luat parte la un afterparty la Sala Polivalentă, începând cu ora 22:00, unde s-au distrat pe mixurile DJilor Marwan, Jazzanova și Paul Adrian.

După Picnic in the Park urmează „fratele” mai mare, Jazz in the Park, care va avea loc în perioada 27 iunie – 3 iulie 2016, în Parcul Central.

picnic in the park2016

picnic in the park iulius parc

picnic in the park 2016

Mai multe fotografii spectaculoase găsiți pe pagina de Facebook a eClujeanul.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.