RESTART în handbalul masculin clujean! Noua conducere va miza exclusiv pe tineri și își propune revenirea în Liga Națională în 3 ani

În cadrul unei conferințe de presă organizate miercuri, 10 august, la sediul clubului, noua conducere a secției de handbal masculin a Universității Cluj, coordonată de președintele executiv Alexandru Gherman, a anunțat obiectivele pentru sezonul 2016-2017 al Diviziei A.

handbal masculin U Cluj conducere 2016-2017

Postul de antrenor va fi ocupat de Alexandru Cucuiet (antrenor), ajutat de Radu Marc (director sportiv) și Emil Cipcigan (kinetoterapeut).

Gherman a anunțat că va fi început un nou proiect de reconstrucție a secției de handbal masculin cu tineri studenți la Cluj, iar peste 3 ani obiectivul principal va fi promovarea în Liga Națională.

„Ne propunem un proiect nou pe 3 ani, format din studenți care doresc să facă și o facultate și să continue și cu handbalul. Avem în lot 22 de jucători, cel mai «bătrân» fiind căpitanul echipei Bogdan Barbu de 22 de ani. Ne dorim liniște, transparență, comunicare și colaborare cu mediul de afaceri din Cluj și de ce nu, din țară. Ne bazăm pe colaborarea cu Universitatea Babeș-Bolyai, prin Facultatea de Educație Fizică și Sport, având sprijinul domnului decan Leon Gomboș. Peste trei ani este obiectivul de promovare în Liga Națională, anul acesta este reconstrucția echipei, clasarea pe locurile 1-3 și să vedem pe ce ne bazăm și care este punctul de plecare”, a declarat Alexandru Gherman.

„Îmi pare bine că fac parte din acest proiect, relativ pe termen lung. Vrem să construim o echipă, vrem să ne creăm anul acesta un nucleu, în anul următor să încercăm să lucrăm foarte intens pe acest nucleu, urmând ca din al treilea an să încercăm promovarea. Știu că este foarte mult de muncă mai ales că lotul este unul foarte tânăr. Ne-au sosit 9 jucători tineri, majoritatea au venit la facultate, dar încercăm să ne bazăm și pe ei împreună cu băieții care au o anumită experiență să încercăm să facem o echipă care să ne ducă spre promovare.  Este foarte greu să integrezi și câte un jucător, doi, în echipă, dar 9 inși? Probabil nu vor apuca toți să facă parte din lot, dar nu se știe, poate scoatem și din ei ceva. Am stabilit o serie de meciuri amicale primele fiind joi și vineri cu CSM Oradea, urmând ca săptămâna viitoare să le întoarcem vizita. Ulterior cu Satu Mare, Sebeș, Sighișoara, sperăm să facem un meci și cu Potaissa Turda pentru că avem clar de învățat de la o echipă de Liga Națională”, a susținut antrenorul Alexadru Cucuiet.

„Mi-a plăcut proiectul și ceea ce vrea să se facă, de aceea am acceptat să revin la echipă. La noi nu este momentul «zero», este momentul «minus», dar la ce copii au venit acum în vară, am speranțe. Nu mă așteptam să vină așa copii, atât de mulți și de bunicei. Unii din ei chiar vor face în primul an un salt în primii 7. Deci cred că suntem de la început pe drumul cel bun. Primul lucru pe care trebuie să-l punem la punct este unitatea de grup. Până începem campionatul pe 17 septembrie ne dorim ca în fiecare săptămână să avem cel puțin un meci amical”, a declarat directorul sportiv al echipei, Radu Marc.

„Veteranul” și căpitanul echipei are 22 ani

Cel mai „bătrân” jucător din lot va fi Bogdan Barbu, 22 ani, cel care va fi și căpitanul echipei.

„Noi cei care suntem mai vechi vom încerca să-i integrăm cât mai bine în echipă pe cei veniți acum, să fim un grup unit, atât în sală cât și afară. Vrem ca acesta să fie unul dintre atu-urile noastre, să fim cât mai uniți indiferent de situație. Vrem să vină cât mai multă lume la sală pentru că noi vom încercă să dăm totul pe teren”, a susținut Barbu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.