Restricții de circulație cu ocazia festivalul Untold și noi reglementări la transportul în comun

Primăria Cluj-Napoca anunță următoarele restricții de circulație, cu ocazia festivalului Untold, care va avea loc la Cluj-Napoca, in perioada 30 iulie – 2 august 2015.

harta untold festival

– pe Aleea Stadion până în data de 5 august, ora 08.00;

– pe strada George Coșbuc, de la Splaiul Independenței până la intersecția cu strada Cardinal Iuliu Hossu, de marti, 28 iulie, ora 23:00, pana marti, 4 august, ora 08:00;

– pe Splaiul Independentei, de la Podul Garibaldi pana la interesectia cu Podul Napoca, de marti, 28 iulie, ora 23:30, pana marti, 4 august, ora 04:30, cu exceptia tramvaielor, dupa cum urmeaza:

– miercuri, 29 iulie, tramvaiele vor circula normal;

– joi, 30 iulie, tramvaiele vor circula intre orele 05:00-18:00;

– vineri, 31 iulie, tramvaiele vor circula intre orele 05:00-17:00;

– sambata si duminica, respectiv 1 si 2 august, tramvaiele nu vor circula;

– luni, 3 august, tramvaiele vor circula normal.

In perioda in care tramvaiele nu vor circula, acestea vor fi inlocuite de autobuze care vor avea traseu deviat, pe ruta Primaverii-Splaiul Independentei-Pod Garibaldi-Piata 14 Iulie-Dragalina-Horea-Piata Garii.

Pentru siguranta participantilor, va fi restrictionat accesul partial in Parcul Central „Simion Barnutiu”, extremitatile restrictionarii accesului fiind strazile George Cosbuc, Cardinal Iuliu Hossu, Splaiul Independentei, cladirea Universitatii de Arta si design si cladirea Casino, de miercuri, 29 iulie, ora 23:00, pana luni, 3 august, ora 8:00.

6 linii de transpot de noapte

In ceea ce priveste transportul in comun, in perioada festivalului vor functiona 5 linii de transport de noapte in municipiu si o linie de noapte catre si dinspre Floresti. Este vorba despre rutele troleibuzelor 6 (relatia Bucium – Aurel Vlaicu) si 25 (Bucium – Unirii), autobuzele 46 (Zorilor – Mihai Viteazu), 30 (1 Decembrie – Aurel Vlaicu) si 36 (Campina – Mihai Viteazu). Acestea care vor circula pana la ora 03.00 dimineata din 15 in 15 minute, iar intre orele 03.00 si 05.00 dimineata, din 10 in 10 minute. De asemenea, tot ca si linie de noapte va circula si autobuzul M21, catre si dinspre Floresti (Bucium – Cetatea Fetei), din 30 in 30 de minute. in caz de nevoie, CTP Cluj-Napoca va suplimenta numarul mijloacelor de transport in comun.

CTP Cluj pune la dispozitia participantilor la festival urmatoarele variante de abonamente, pe toate liniile, care se vor achizitiona de la chioscurile de bilete:

pentru 1 saptamana – 41 lei;
pentru 3 zile – 20 lei ;
pentru 1 zi – 12 lei.

Biletul de noapte (1 calatorie) costa 3 lei si se va achizitiona de la conducatorul auto.

Mentionam faptul ca CTP Cluj-Napoca va mentine 2 chioscuri de bilete deschise non-stop, in statiile de pe strada Memorandumului si cea din Piata Mihai Viteazu (vis a vis de Cinematograful „Florin Piersic”).

Peste 6000 de locuri de parcare

Participantii la festival vor avea la dispozitie peste 6000 de locuri de parcare in cele 4 parcari amenajate in urmatoarele zone: Sun-Cora, Expo Transilvania, Piata Oser si camping Palacsay. Costurile acestora sunt de 10 lei pe zi, pe autoturism, in parcarile Expo Transilvania si Piata Oser. Cei care prefera sa-si lase masinile in parcarile amenajate in zona Sun-Cora sau in campingul de la Palacsay, vor plati doar 10 lei, in cazul in care masina va ramane parcata, pe parcursul celor 4 zile de festival, in incinta acestora.

Parcarea SUN-CORA (amenajata intre strandul Sun si hypermarket-ul Cora, pe Bulevardul 1 Decembrie 1918, nr. 142) are 1.000 locuri si va prelua autoturismele care vin din directia Oradea-Huedin-Floresti. Cea mai apropiata statie de autobuz este Statia Fantanele;

Parcarea EXPO TRANSILVANIA (strada Aurel Vlaicu fara numar) are aproximativ 3.000 locuri si va prelua autoturismele care vin din directia Alba-Iulia – Turda – Calea Turzii, pe traseul Calea Turzii – Buna Ziua – Constantin Brancusi – Titulescu-Theodor Mihali – Dambovitei. Cea mai apropiata statie de autobuz este Statia Aurel Vlaicu sau Expo Transilvania;

Parcarea OSER (Strada Bobalnei nr. 65) are 1.600 locuri si preia autoturismele care vin din directia Satu-Mare – Zalau si din directia Bistrita-Baia Mare-Dej. Cea mai apropiata statie de autobuz: este Statia Bobalnei;

Parcarea camping Palacsay (amenajata la intersectia strazilor Lucia Sturdza Bulandra cu Soporului – langa cartodrom) are 500 locuri. Cea mai apropiata statie de autobuz este Statia Unirii.

Alternative de parkinguri:

Parking MARASTI: 250 de locuri – GRATUIT
Adresa: Calea Dorobantilor nr. 105
cea mai apropiata statie de autobuz este Statia Piata Marasti.

Parking MULTIPLEX LEUL: 400 de locuri – CU PLATA

– Adresa: Strada Ploiesti, nr.6-8;
– Tarife: 3 lei/ora, 15 lei/zi, 50 lei/4 zile.

Piata volanta de la Sala Sporturilor, inchisa pe timpul festivalului Untold

Primaria Cluj-Napoca anunta ca sambata, 1 august 2015, nu va avea loc piata volanta de pe platoul Salii Sporturilor „Horia Demian”. In aceasta zona va fi amplasata logistica festivalului. Piata volanta de la Sala Sporturilor va fi redeschisa in ziua de sambata, 8 august 2015.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.