REVELION 2021. Ce reguli trebuie să respecți de Anul Nou?

Revelionul 2021 aduce pentru prima dată în istoria recentă numeroase restricții.

Nu sunt permise petrecerile în spații închise sau deschise, pe stradă, focurile de artificii pregătite de unele municipalități pot fi văzute doar online, nu din piețe, iar orice deplasare în afara casei, cu excepția celor urgente, trebuie să aibă loc până la ora 23:00. Așadar nu vor putea fi vizitate rudele sau prietenii în noaptea dintre ani.

Cei care aleg să petreacă Revelionul 2021 în spații închiriate sau la terase vor trebui să ajungă acasă până la ora 23:00. Autoritățile nu iau în calcul excepții pentru noaptea de Anul Nou. Deplasările în spațiul public nu sunt permise între orele 23:00 -05:00, singurele excepții fiind deplasările în caz de serviciu și urgențele medicale, prevăzute în textul legii.ADVERTISING

Inclusiv Biserica Ortodoxă Română a anunțat că își adaptează programul pentru a respecta restricțiile din această perioadă atipică.

Slujba de binecuvântare a Noului An 2021 va avea loc joi, imediat după Vecernie, pentru a respecta restricţiile de circulaţie în vigoare în timpul stării de alertă.

„În contextul prelungirii stării de alertă, în care deplasarea în afara domiciliului este interzisă după ora 23,00, dar şi al recomandărilor speciale ale autorităţilor pentru perioada de sărbători, slujba de binecuvântare a Noului An, care se săvârşea la miezul nopţii trecerii dintre ani, va fi săvârşită anul acesta imediat după slujba Vecerniei din seara zilei de 31 decembrie 2020”, a informat Patriarhia Română.

În majoritatea lăcaşurilor de cult va fi oficiată joi slujba trecerii dintre ani.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.