Revolta unui medic rezident de la Institutul Oncologic „Ion Chiricuță” din Cluj: „Mi-e frică. Nu avem echipamente de protecție”

Deputatul clujean Emanuel Ungureanu a făcut public mesajul dramatic al unui medic rezident de la Institutul Oncologic „Ion Chiricuță”, care susține că medicii nu sunt protejați și nu au echipamente speciale suficiente pentru întreg personalul medical pentru a lupta cu coronavirusul.

Bună seara, stimate d-le Ungureanu.

Sunt medic rezident la Institutul Oncologic “Ion Chiricuță” Cluj-Napoca.

Vă scriu din disperare si revoltă față de ceea ce se întâmplă în Institut.

Pentru mine și alți colegi, sunteți printre singurii oameni în care vedem speranță și încredere și pe care îi interesează colapsul și marasmul sistemului medical românesc.

De când a început epidemia venim la clinică cu frică, suntem batjocoriți de conducerea spitalului, nu suntem protejați împotriva coronavirusului.

Primim o mască și o pereche de mănuși pe zi, bonete și viziere ne-am procurat singuri.

Atmosfera este apăsătoare, când ne-am spus nemulțumirile am fost scoși de pe grupul de whatsapp intern al spitalului.

Stimate domnule Ungureanu, nu știm ce va fi mâine, mă duc la spital cu frică, incertitudine si greață.

Nu am trăit sub dictatura comunistă, însă, din poveștile părinților, îmi pare că munca sub imperiul amenințării, îngrădirii dreptului la exprimare și a accesului la adevăr sunt reîntoarceri ale Securității.

Nu avem niciun fel de protecție împotriva infectării, ni se dă maxim o mască simplă chirurgicală pe zi, ni se ascund cazurile pozitive, cu toate că pacienții oncologici sunt extrem de vulnerabili.

Va rog mult sa îmi păstrați anonimatul pentru oriunde ar ajunge această poveste.

Ca medic rezident, sunt cel mai mic pion din acel Institut și locul meu de muncă depinde de acești oameni.

Vă mulțumesc„, este mesajul rezidentului.

Deputatul clujean critică administrația locală pentru mesajele de solidaritate și unitate.

Între timp, conducătorii orașului și ai județului Cluj postează mesaje despre solidaritate, unitate și alte sloganuri lipsite de conținutul faptelor.

Am vorbit în seara aceasta cu acest medic rezident și i-am promis că îi voi aduce mâine niște măști și mănuși, am reușit să le cumpăr acum câteva minute de la niște oameni inimoși din orașul Cluj-Napoca care empatizează sincer cu acești medici tineri care au fost trimiși la război cu mâinile goale.

Prima imagine atașată prezintă cozile pe care le fac zilnic pacienții bolnavi de cancer la Institutul Oncologic din Cluj, în celelalte trei imagini sunt trei administratori ai orașului și județului care au întreținut acest sistem sanitar infect care distruge atâtea vieți și înspăimântă cu cinism generația medicilor tineri.

Comparați mesajul rezidentului, prima imagine și sloganurile celor trei corifei ai județului care ne îndeamnă cu falsitate la unitate.

Cine dintre conducătorii orașului se unește cu pacienții bolnavi de cancer UMILIȚI la cozi infernale sau cu rezidenții care sunt carne de tun din cauza unor politruci fără niciun Dumnezeu?„, a declarat Ungureanu.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.