Rezistă Guvernul Orban? Moțiunea de cenzură inițiată de PSD, dezbătută și votată luni

Conducerile reunite ale celor două camere ale Parlamentului au decis ca moţiunea de cenzură depusă de PSD să fie dezbătută şi votată luni, într-o şedinţă care va începe la ora 14,00, scrie MEDIAFAX.

Moţiunea de cenzură a PSD împotriva Guvernului Orban „Guvernul PNL – De la Pandemie la pande-mită generalizată”, semnată de 205 senatori şi deputaţi a fost depusă săptămâna trecută.

„Moţiunea de cenzură se va vota luni – 31 august! Guvernul Orban trebuie să plece!!!”, a anunțat pe pagina sa de Facebook, liderul PSD, Marcel Ciolacu.

 „Am depus moţiunea de cenzură împotriva celui mai dezastruos guvern pe care l-a avut România în ultimii 30 de ani. În loc să vină cu soluţii pe care toţi românii le aşteptau, guvernul Orban a devenit factorul agravant al pandemiei. Rezultatul îl vedem cu toţii – au scăpat total de sub control pandemia, au distrus economia şi au prăbuşit nivelul de trai al românilor”, declara la momentul depunerii moțiunii de cenzură, Marcel Ciolacu, potrivit Mediafax.

El a spus că negociază pentru susţinerea moţiunii cu toate formaţiunile parlamentare, mai puţin cu PNL şi PMP.

Şeful Cancelariei prim-ministrului, Ionel Dancă, a depus, vineri, la sediul CCR, sesizarea referitoare la conflictul juridic de natură constituţională determinat de moţiunea de cenzură. El critica PSD, spunând că e un „partid de piromani care dau foc la ţară”, iar Guvernul este „pompier”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.