România a ajuns la 277 de îmbolnăviri cu COVID-19. Încă două cazuri înregistrate la Cluj

România a ajuns la 277 de cazuri de îmbolnăvire de la ultima informare transmisă de Grupul de Comunicare Strategică. S-au înregistrat 17 noi cazuri, dintre care două la Cluj.

Din cele 17 noi cazuri de îmbolnăvire 4 sunt la Suceava, 3 la Bucureşti, 2 la Cluj, 2 la Bistriţa Năsăud, 2 la Covasna şi câte unul la Iaşi, Dolj, Ilfov şi Constanţa.

Pacienţii nou confirmaţi au vârsta cuprinsă între 19 ani şi 67 de ani.  „Starea generală de sănătate a pacienţilor este bună. La ATI, în acest moment sunt internaţi 6 pacienţi, din care unul în stare gravă la Craiova (pacient cu boli pre-existente)”, afirmă GCS. Conform GSC, 25 de pacienți au fost vindecați și externați – 16 la Timişoara, 8 la Bucureşti şi una la Iaşi.

117 teste pentru depistarea infecției cu coronavirus

Din cele 117 probe testate la Cluj, 5 sunt pozitive, 2 dintre acestea aparținând unor persoane din Cluj. Probele provin din județele Cluj, Bistrița-Năsăud, Maramureș și Satu Mare.

6 cazuri confirmate la Cluj

Primul caz de infecție cu noul coronavirus la Cluj a fost cel al unei femei de 33 de ani care s-a întors în 10 martie de la muncă din Italia. Aceasta a venit  în țară cu o mașină, alături de o persoană din BH și două din CS, și s-a cazat la un hotel din Cluj. Femeia s-a simțit rău și s-a prezentat la Spitalul Clinic de Boli Infecțioase din Cluj-Napoca.

O altă persoană din Cluj depistată pozitiv este internată la Timișoara. Aceasta a fost carantinată la Arad.

Cel de-al treilea caz este al unei femei de 25 de ani care a venit în 11 martie din Germania și s-a autoizolat la domiciliu. Femeia spune că a intrat în contact doar cu membrii familiei.

În 16 martie a fost confirmat cel de-al 4-lea caz de infectare cu COVID-19. Este vorba despre o persoană care a fost un contact al unui pacient pozitiv din BV.

Grupul de Comunicare Strategică a anunțat joi, 19 martie, că alte două cazuri au fost confirmate în județul Cluj.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.