România a fost atacată cibernetic de către alt stat

atac ciberneticDupă doar două luni de la cel mai periculos atac cibernetic asupra României, denumit „Octombrie Roşu”, ţara noastră a fost ţinta unui nou atac cibernetic ce vizează instituţiile guvernamentale şi firmele private din România.

Atacul cibernetic a fost realizat de o entitate şi prezintă caracteristicile unui actor statal şi are relevanţă în planul securităţii naţionale a României, a spus Sorin Sava, purtătorul de cuvânt al Serviciului Român de Informaţii (SRI).

„Acest atac este unul cu totul nou faţă de Red October, este realizat însă de o entitate care prezintă caracteristicile unui actor statal. Din estimările SRI, acest atac are un impact mai mare, din cauza nivelului tehnologic superior, care îi perimite să se disimuleze mai bine şi să preia sub control reţeaua compromisă, în scop exfiltrării de informaţii. Potrivit şi estimărilor SRI, atacul are cu certitudine relevanţă în planul securităţii naţionale a României prin profilul entităţilor compromise, motiv pentru care, în prezent, Serviciul, prin echipele specializate de reacţie la atacuri cibernetice, întreprinde măsuri specifice pentru identificarea tuturor entităţilor afectate, evitarea consecinţelor şi stoparea atacului”, a declarat Sava.

Sorin Sava a anunţat că ameninţarea cibernetică reprezintă una dintre cele mai mari la adresa securităţii naţionale, iar creşterea nivelului de securitate cibernetică reprezintă o prioritate a statului român.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.