România, codașă în clasamentul vaccinării în Europa. Sub 30% dintre români s-au imunizat

Profesorul de sănătate publică al UBB Cluj, Răzvan Cherecheș, susține că România se află pe penultimul loc în Europa la procentul vaccinărilor anti-COVID-19. Cherecheș a postat pe rețelele de socializare clasamentul realizat de Our World In Data.

România, pe penultimul loc din Europa ca procent de persoane vaccinate. Întreb și eu – poate ar fi momentul ca Guvernul să se focalizeze pe rata de vaccinare și creșterea numărului de cazuri”, a scris Răzvan Cherecheș, pe pagina sa de Facebook.

Astfel, conform clasamentului (vezi galeria foto), pe primele locuri ca număr de persoane vaccinate din Europa se află Portugalia (86%), urmată de Malta (81%), Spania (79%) și Danemarca (76%).

Ultimele patru locuri din clasamentul care cuprinde în total 27 de țări se află Slovacia (44%), Croația (43%), România (28%) și Bulgaria (16%).

Clasamentul cuprinde date colectate până în data de 6 septembrie. 

Our World In Data este o publicație online științifică care abordează subiecte ce țin de marile probleme globale, cum ar fi sărăcia, bolile, foamea, schimbările climatice, războiul, riscurile existențiale ori inegalitatea.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.