România, gata de confruntarea cu Cehia din Fed Cup! Alina Tecșor: „Atmosfera este una benefică performanței. Sperăm să depășim presiunea”

Echipa de Fed Cup a României a vorbit miercuri, 3 februarie, într-o conferință de presă, despre confruntarea cu Cehia care va avea loc în acest weekend la Sala Polivalentă.

Căpitanul nejucător al României, Alina Tecșor, crede în șansele echipei sale de a se califica în finala Fed Cup , iar Simona Halep a declarat că e bucuroasă că va juca din nou pentru România și speră să nu îi dezamăgească pe români. Numarul 3 mondial a lăudat Sala Polivalentă din Cluj și s-a declarat impresionantă de oraș.

romania fed cup 2016 cluj (Romania vs Cehia)
Andreea Mitu, Monica Niculescu, Alina Tecșor (căpitan nejucător), Simona Halep, Raluca Olaru (foto © eclujeanul.ro)

„Am început în forță săptămâna, fetele s-au acomodat destul de repede, iar atmosfera este una benefică performanței. Cehia este o echipă foarte puternică, noi suntem la început, este prima dată când jucăm într-o Grupă Mondială. O calificare în finală ar fi un lucru extraordinar, ar fi un moment istoric să se întâmple acest lucru în acest weekend. Indiferent de ordinea meciurilor noi vom fi pregătite.

Alina Tecșor
Alina Tecșor

Simona nu este accidentata, Irina Begu și Alexandra Dulgheru sunt și mi-aș fi dorit foarte mult să fie și ele alături de noi, dar nu cred că în Fed Cup am avut asemenea probleme ca cineva să nu vină să joace pentru România.

Cu siguranță vom avea o presiune, presiunea că nu vrem să ne dezamăgim fanii, iar dacă publicul va fi numeros și gălăgios în limita fair play-ului în tenis, cu siguranță va fi o presiune și pentru ele. De obicei cand se joacă acasă presiunea este pe echipa gazdă, dar sperăm să depășim această presiune”, a susținut căpitanul nejucător al României, Alina Tecșor.

simona halep

„Întotdeauna mi-a plăcut să joc pentru România, nu este ușor să joci la echipe precum este la simplu, dar este diferit. Nu m-am simțit foarte bine în ultima lună, am avut ceva probleme de sănătate, dar e bine că am reușit să vin să joc la Cluj.

Mă bucur să fac parte din nou din această echipă, sper să dau tot ce pot sâmbătă și să câstig pentru a nu-i dezamăgi pe români, asta îmi doresc cel mai mult.

Pot să spun că e un avantaj că am jucat împotriva Kvitovei și Pliskovei și am câștigat, dar în Fed Cup meciurile sunt diferite și sper să am puterea necesară să câștig meciurile și să ajut echipa. Sunt adversare puternice, au foarte mare experiență, în Fed Cup ca echipă au foarte multă experiență. Este diferit să joci pentru țară, există mai multă presiune, dar este ceva plăcut. Este bine să jucăm acasă, dar este și greu în același timp, presiunea e mai mare. Și în străinătate este dificil pentru că te simți puțin singur, nu ai susținere așa mare, dar încercăm să facem tot ce putem ca să iasă foarte bine”, a declarat Simona Halep în conferința de presă de miercuri.

Referitor la condițiile de la Sala Polivalentă, Simona a avut numai cuvinte de laudă. „Este o sală deosebită, foarte mare, este incredibilă și sper să ne bucurăm împreună de niște meciuri câștigate. Cred că va fi o atmosferă foarte frumoasă. Îmi place și orașul, este frumos, am reușit să mă plimb puțin prin el și am rămas impresionată.

„Părerea mea este că în Fed Cup nu contează pe ce loc ești, sunt meciuri intense. Eu am avut adversare puternice și nu a fost ușor să le câștig, dar dacă am ajuns până aici înseamnă că am făcut bine ce am făcut.

„Sunt optimistă și mă simt mult mai bine față de luna ianuarie, fiecare turneu are importanța lui, iar dacă aș ajunge să joc din nou la Singapore, voi participa și la Fed Cup dacă voi fi sănătoasă. Va fi incredibil dacă voi juca și finala Fed Cup și finala de la Singapore”, a mai susținut Halep.

Halep: Voi juca la Dubai și Doha

„Deocamdată mă simt bine, doctorii mi-au zis că e totul ok și nu sunt probleme. Voi juca și la Dubai și la Doha, poate și mai departe, dar momentan aceste doua turnee le am in cap”, a susținut Halep.

monica niculescu

„Suprafața este puțin mai lentă față de terenul din Australia, nu știu dacă acest lucru ne avantajează, dar cert este că nu este foarte ușor să joci pe o asemenea suprafață pentru că trebuie să alergi mult, dar acesta este atuu-l meu, să alerg. Mă simt foarte bine alături de fete și mă bucur să fiu alături de ele, sunt o echipă minunată.

Vreau să joc cât de relaxată pot, să arăt cel mai bun tenis al meu și sper că nu voi juca cu presiune”, a declarat Monica Niculescu.

andreea mitu
Andreea Mitu

„Ne bucurăm că suntem aici, am venit devreme, nu suntem obosite și așteptăm cu mare interes zilele de sâmbătă și duminică. Le mulțumim fanilor pentru toata susținerea, sala va fi full și vom încerca să ne ridicam la nivelul așteptărilor lor”, a susținut Andreea Mitu.

„Sper că energia publicului să ne ajute și să trecem de momentele dificile”, a declarat și Raluca Olaru.

Tragerea la sorți a meciurilor va avea loc vineri, 5 februarie, la Grand Hotel Italia, de la ora 12:30, iar ceremonia de deschidere a turneului va avea loc sâmbătă, 6 februarie, de la ora 13:00.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.