România și-a luat adio de la Grupa Mondială! Mihaela Buzărnescu a pierdut dramatic cu Cocciaretto, iar Italia câștigă cu 3-1 confruntarea de la Cluj din play-off-ul Billie Jean King Cup

Mihaela Buzărnescu (137 WTA) a fost învinsă, în două seturi, scor 0-2 (5-7 / 6-7(5) ), de Elisabetta Cocciaretto (111 WTA), la capătul unei partide dramatice și extrem de echilibrate care a durat două ore și 44 de minute. În urma acestei înfrângeri, România pierde cu 1-3 confruntarea cu reprezentativa Italiei din play-off-ul Billie Jean King Cup și ratează prezența în Grupa Mondială.

Cocciaretto s-a impus în primele trei game-uri, dar după 30 de minute de joc, dar Buzărnescu și-a revenit și a făcut 3-2. Jucătoarea Italiei s-a desprins la 4-2, dar românca și-a adjudecat următorul game după o evoluție foarte bună.

După un joc bun al italiencei, Micky a reușit să restabilească egalitatea în primul set la 5-5, italianca a revenit din nou la conducere 5-6 și s-a impus în primul set cu 5-7.

România a cerut un time-out medical pentru a-i acorda îngriji Mihaelei în debutul setului al doilea, la scorul de 1-2 pentru Cocciaretto.

Setul al doilea s-a desfășurat sub semnul echilibrului, cu un ușor avantaj pentru italiancă, care de la 3-3 a preluat conducerea cu 3-4, însă Buzărnescu nu a cedat, iar pe serviciul ei a egalat la 4-4. Cocciaretto s-a instalat din nou la conducere, 4-5. Mihaela a restabilit din nou egalitatea pe serviciul ei la 5-5, profitând de greșelile adversarei. Confruntarea a ajuns în tie-break după două ore și 33 de minute de joc: 6-6.

Finalul a fost unul pe muchie de cuțit, încheiat cu victoria italiencei cu 5-7 în tie-break, iar România este eliminată din Grupa Mondială a Billie Jean King Cup (Fed Cup).

FOTO © LUCIAN NUȚĂ

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.