România și Rusia, la egalitate după prima zi de Fed Cup la Cluj. Ana Bogdan a adus primul punct „tricolorelor”

Echipa de Fed Cup a României și reprezentativa Rusiei au încheiat la egalitate prima zi a competiției desfășurată în Sala Polivalentă din Cluj-Napoca, scor 1-1. Gabriela Ruse a fost învinsă în primul meci, dar Ana Bogdan a adus primul punct României, iar sâmbătă, 8 februarie, vor avea loc următoarele trei jocuri.

Tânăra jucătoare debutantă în Fed Cup, Gabriela Ruse (166 WTA) a fost învinsă în primul meci, în două seturi, scor 1-6 / 4-6, de prima rachetă a Rusiei, Ekaterina Alexandrova (28 WTA). Astfel, Rusia a preluat conducerea în fața gazdelor.

Rusoaica a avut nevoie de o oră și cinci minute de joc pentru a se impune, primul set durând 20 de minute, iar al doilea 36.

Gabriela Ruse – Foto © Gabor Istvan-Gabor
Ekaterina Alexandrova – Foto © Gabor Istvan-Gabor
Gabriela Ruse – Foto © Gabor Istvan-Gabor

Echipa României a fost încurajată de o galerie numeroasă formată din mai mulți angajați din Primăria Cluj-Napoca, avându-l pe primarul Emil Boc pe post de lider de galerie, cu nelipsita tobă.

Foto © Gabor-Istvan-Gabor
Suporter la meciul de Fed Cup România – Rusia – Foto © Gabor Istvan-Gabor

Meciul al doilea a început după o pauză de 15 minute și l-a pus față în față pe Ana Bogdan (90 WTA) și Veronika Kidermetova (38).

Ana Bogdan – Foto © Gabor Istvan-Gabor
Ana Bogdan – Foto © Gabor Istvan-Gabor

Românca a intrat mult mai bine în joc și a fost mai determinată, reușind să se impună în primul set cu 6-3, în 36 de minute de joc.

Setul al doilea a fost mult mai disputat, iar rusoaica clasată pe 38 în ierarhia mondială a preluat conducerea. Determinarea Anei Bogdan și dăruirea ei au ajutat-o să revină în meci de la scorul de 2-4 și să restabilească egalitatea la 4-4.

Veronika Kudermetova, Rusia Fed Cup – Foto © Gabor Istvan-Gabor

Cele două jucătoare au mers cap la cap, 5-5, apoi 6-6, intrându-se în tie-break. Kidermetova s-a impus cu 7-6(5) în tie-break și a restabilit egalitatea la seturi.

Ana Bogdan a reușit un set decisiv perfect și și-a adjudecat primele trei ghemuri consecutiv, Kidermetova a luat și ea un ghem, iar românca a jucat foarte bine și nu a mai pierdut niciun ghem până la final, impunându-se cu 6-1 și aducând primul punct României, iar scorul după prima zi de Fed Cup la Cluj-Napoca este egal.

Meciul Anei Bogdan cu Kudermetova a durat două ore și 15 minute, primul set 36 de minute, al doilea o oră și opt minute, iar decisivul 31 de minute.

Programul meciurilor din ziua a doua:

Partidele vor începe de la ora 14:00.

Ana Bogdan vs. Ekaterina Alexandrova

Gabriela Ruse vs. Veronika Kudermetova

Irina Bara/Raluca Olaru vs. Anna Blinkova/Anna Kalinskaia

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.