Rompetrol donează motorină pentru ambulanțe

Compania petrolieră Rompetrol – KMG a anunțat că va dona 37.000 de litri de carburant pentru transportul medical de urgență în condițiile pandemiei de coronavirus.

De asemenea, compania va asigura finanțarea cercetării și achiziționarea de echipament, kit-uri de testare și materiale necesare pentru unitățile medicale din comunitățile își desfășoară activitatea.

„Am decis să susținem sistemul național de sănătate alături de partenerii noștri de la Fundația pentru SMURD, prin achiziționarea a 2.500 teste de validare a infecției cu virusul COVID-19, dar și prin sprijinirea Institutului Național de Cercetare Dezvoltare Medico-Militară Cantacuzino pentru identificarea tipului de virus care circulă în România”, a declarat Alexey Golovin, director departament juridic al KMG International.

Rompetrol va susține sistemul medical prin Fundația pentru SMURD cu 2.500 teste care vor susține activitatea laboratorului național de referință din cadrul Institutului Cantacuzino, dar și cu reactivii necesari pentru dezvoltarea metodei de identificare a tipului de virus COVID-19 din țara noastră (analiza genomului pentru identificarea specificității naționale și a potențialelor mutații genetice).

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.