Rosal Grup pierde contractul de salubritate, iar Brantner & Vereș devine unicul câștigător al licitației pentru salubrizare stradală și deszăpezire în Cluj-Napoca pentru următorii 8 ani

Primaria Cluj-Napoca a atribuit licitatia publica privind concesionarea serviciului de salubrizare stradala si deszapezire din municipiu pentru o perioada de 8 ani. Aceasta a fost organizata pe 2 loturi, care, practic impart municipiul Cluj-Napoca in doua sectoare. Pentru fiecare sector au fost depuse oferte separate, iar in urma finalizarii de catre comisia de licitație a procedurii de atribuire au fost desemnați urmatorii castigatori:

Brantner_Veres

Sectorul I, lotul I:

ASOCIEREA S.C. BRANTNER SERVICII ECOLOGICE S.R.L. – S.C. COMPANIA DE SALUBRITATE BRANTNER-VERES S.A. .

Sectorul II, lotul II:

ASOCIEREA S.C. BRANTNER SERVICII ECOLOGICE S.R.L. – S.C. COMPANIA DE SALUBRITATE BRANTNER-VERES S.A. .

La momentul demararii procedurii de licitație, municipalitatea a stabilit o valoare estimata a contractului care va fi incheiat de 158.198.076,08 lei fara TVA, din care 80.745.979,72 pentru lotul 1 si 77.452.096, 36 pentru lotul 2.

Criteriul de atribuire a fost oferta cea mai avantajoasa din punct de vedere economic. Pentru a stabili acest lucru, s-a realizat un punctaj care a luat in calcul atat prețurile unitare pe tipuri de lucrari, cat si investițiile asumate de catre furnizorul de servicii, respectiv valoarea redevenței pe care acesta se obliga sa o achite municipiului Cluj-Napoca pentru concesionarea serviciilor de salubrizare si deszapezire.

La aceasta licitatie au depus oferte urmatorii operatori economici:

ASOCIEREA S.C. BRANTNER SERVICII ECOLOGICE S.R.L. – S.C. COMPANIA DE SALUBRITATE BRANTNER-VERES S.A. (pentru lot 1);

S.C. RER ECOLOGIC SERVICE ORADEA S.A.(pentru lot 2);

ASOCIEREA S.C. BRANTNER SERVICII ECOLOGICE S.R.L. – S.C. COMPANIA DE SALUBRITATE BRANTNER-VERES S.A. (pentru lot 2);

S.C. ROSAL GRUP S.A (pentru lot 1);

ASOCIEREA S.C. RER ECOLOGIC SERVICE BUZAU S.A.-S.C. RER ECOLOGIC SERVICE BUCURESTI REBU S.A. (pentru lot 1);

S.C. ROSAL GRUP S.A (pentru lot 2).

Comisia de evaluare a declarat neconforma si a respins oferta depusa de ASOCIEREA S.C. RER ECOLOGIC SERVICE BUZAU S.A.-S.C. RER ECOLOGIC SERVICE BUCURESTI REBU S.A. (pentru lot 1), deoarece aceasta nu a corespuns caietului de sarcini din punct de vedere tehnico-financiar.

In cadrul noului contract furnizorul de servicii va asigura, conform caietului de sarcini 3.500 de noi cosuri de gunoi montate pe stalpi, dintre care 1.900 pe sectorul I si 1.600 de sectorul II, respectiv 200 de cosuri de gunoi pe picior (in piețe publice si zone pietonale), suplimentar la cele care exista deja in municipiu.

De asemenea, operatorul de salubritate stradala are obligația de a crea un sistem electronic de evidența si gestionare a sesizarilor, care sa permita intervențiile punctuale pentru remedierea oricaror disfuncții sesizate de catre cetațeni, in cel mai scurt timp. intreaga evidența a orelor de funcționare si de prestare a serviciilor va fi gestionata electronic.

Pe partea de salubrizare si deszapezire noul contract prevede obligații pentru furnizorul de servicii care vor asigura un standard calitativ european, cu utilaje de ultima ora si un sistem de monitorizare imbunatațit.

Termenul pentru depunerea contestațiilor este data de 25 iulie 2016, dupa care se va putea trece la semnarea noului contract.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.