Rosal si Brantner-Veres au pierdut licitatia pentru salubrizare. O firma din Bucuresti „va curata” Clujul pentru urmatorii 8 ani

Licitaţia pentru serviciile de salubrizare şi deszăpezire stradală în municipiul Cluj-Napoca a fost castigata de firma Supercom din Bucuresti.

rosal

Dupa foarte mulţi ani, companiile Rosal şi Brantner-Veres au pierdut monopolul salubrizarii in Cluj-Napoca. Ambele loturi (zone din oraş) scoase lalicitaţie au fost adjutecate de compania Supercomdin Bucureşt, iar durata contractului este de 8 ani.

Valoarea contractului este de 137.625.504 lei (fara TVA), aproximativ 34 de milioane de euro.

Firma Supercom este detinuta de fostul senator PSD legislatura 2004-2008 si vicepresedinte al UNPR, Ilie Ionel Ciuclea, care detina compania de salubritate impreuna cu familia.

„Compania a devenit cunoscută după ce a reuşit să câştige contractele de salubrizare pentru sectorul 2 din capitală. Deşi s-a scris de mai multe ori că firma a fost înfiinţată de Dorin Cocoş, fostul soţ al Elenei Udrea, şi Alexandru Bittner, un apropiat al lui Adrian Năstase şi cedată ulterior familiei Ciuclea, nu există dovezi în acest sens”, potrivit unui top Forbes.

Supercom a devenit cunoscută şi a încasat bani publici, peste 2 milioane de euro, începând cu 2007, după ce primăria sectorului 2 condusă de Neculai Onţanu – UNPR a autorizat-o să ridice autovehiculele parcate illegal pe domeniul public. Însă cel mai contestat contract încheiat în 2007 cu administraţia sectorului 2, condusă de Neculai Onţanu, secretar general al UNPR, este autorizaţia de ridicare a automobilelor parcate ilegal.

Operatorii economici care au depus oferte sunt:

Lot 1/sector 1

1. SC ROMPREST SERVICE SA
2. RER ECOLOGIC SERVICE ORADEA SA
3. SC SUPERCOM SA
4. SC ROSAL GRUP SA

Lot 2/sector 2

1. SC ROMPREST SERVICE SA
2. RER ECOLOGIC SERVICE BUZAU SA
3. SC POLARIS M HOLDING SRL
4. SC SUPERCOM SA
5. SC ROSAL GRUP SA
6. COMPANIA DE SALUBRITATE BRANTNER VERES

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.