Rușii au anunțat că vaccinul Sputnik V a fost adaptat pentru tulpina Delta a coronavirusului

Rușii au anunțat că vaccinul anti-COVID-19 Sputnik V, ce este folosit de mai bine de un an, a fost modificat pentru a acţiona împotriva variantei Delta a virusului, considerată mai contagioasă.  

„Noul vaccin se află deja în frigidere„, a declarat şeful Institutului Gamaleia, Aleksandr Ginzburg, pentru agenţia de presă Interfax. El a precizat că este încă prea devreme pentru a se pronunţa cu privire la nivelul de eficienţă al acestui vaccin.

Şi alţi producători din lume lucrează la modificări ale vaccinurilor pentru a le face eficiente în faţa variantei Delta, notează DPA, preluat de Agerpres.

În acelaşi timp, Ginzburg susţine folosirea vaccinului monodoză Sputnik light pentru a treia vaccinare a persoanelor care au primit ambele doze ale vaccinului BioNTech/Pfizer.

Până în prezent Rusia a dezvoltat patru vaccinuri împotriva noului coronavirus şi lucrează la un al cincilea.

Conform ministrului rus al sănătăţii, Mihail Muraşko, vaccinul Sputnik V ar avea o eficacitate de 83% în faţa infecţiilor cu variante Delta a coronavirusului.

Uniunea Europeană încă examinează aprobarea vaccinului Sputnik V, iar Rusia este criticată pentru că nu a oferit suficiente date care să ducă la această aprobare.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.