RUXX, un nou serial românesc, prezentat în avanpremieră la TIFF, în 30 iulie, la Cinema Florin Piersic

Primul episod al serialului RUXX – o dramă modernă scrisă de Vera Ion și regizată de Iulia Rugină și Octav Gheorghe -, poate fi văzut în avanpremieră la Festivalul Internațional de Film Transilvania, vineri, 30 iulie, de la ora 20.00, la Cinema Florin Piersic, în prezența unora dintre membrii echipei. Proiecția va fi urmată de o sesiune de întrebări și răspunsuri.

Din distribuția serialului HBO fac parte Raluca Aprodu, Mădălina Craiu, Alec Secăreanu, Bogdan Dumitrache, Şerban Pavlu, Alina Chivulescu, Ioana Bugarin, Marian Olteanu.


RUXX este o dramă modernă despre relații și tânăra generație din România, care trăiește într-o țară prinsă între trecut și viitor.

Rux (Raluca Aprodu), personajul central al serialului, jonglează între cariera solicitantă – lucrând pentru un mare dezvoltator imobiliar din București – și celelalte priorități ale vieții ei: relația la distanță și plecarea iminentă în SUA, susținerea financiară a familiei, precum și relația dificilă pe care are cu sora ei Cristina (Mădălina Craiu). E nevoită să facă față tuturor problemelor, în contextul în care e atrasă în cel mai mare proiect al șefului ei (Șerban Pavlu): campania electorală a soției sale (Alina Chivulescu) pentru primăria Bucureștiului, iar izbucnirile emoționale ale fiicei înstrăinate (Ioana Bugarin) ale acestuia nu sunt nici ele de ignorat. Va putea Rux să-și urmeze visul de a pleca din țară pentru a începe de la zero, în Țara Tuturor Posibilităților. Va mai dori să facă asta?

Serialul abordează cele mai întâlnite provocări de către femeile din România – de la relații toxice la misoginism, de la barierele și inegalitățile societății la autosabotaj – și subliniază importanța empatiei, perseverenței și a curajului de a fi tu însuți.

RUXX face parte din secțiunea Va urma/ Coming Up Next de la TIFF care propune opt seriale și miniserii în premieră în România.

O producție originală HBO Max, scrisă de Vera Ion și regizată de Iulia Rugină („Breaking News”, „Love Building”) și Octav Gheorghe („The Wanderers”).

Imaginea: Andrei Butică
Montajul: Mihai Codleanu
Cu: Raluca Aprodu, Alec Secăreanu, Mădălina Craiu, Bogdan Dumitrache, Şerban Pavlu, Alina Chivulescu, Ioana Bugarin, Marian Olteanu
Producător executiv HBO Max: Johnathan Young
Producător HBO Max: Ioanina Pavel
Producător MOBRA FILMS: Tudor Reu
O producţie: HBO Max, MOBRA FILMS

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.