S-a deschis stagiunea 2014/2015 la Teatrul Maghiar de Stat

Teatrul Maghiar de Stat Cluj a deschis, încă din luna august, stagiunea 2014/2015, cu ocazia celei de a V-a ediții a Zilelor Culturale Maghiare din Cluj.

teatrul maghiar de stat

Din repertoriul stagiunii, vor fi jucate spectacolele: „Unchiul Vania” de A.P. Cehov, regia: Andrei Șerban și „Dantelă” după romanul Mamó de Angi Máté, regia: Kinga Mezei.

Teatrul deschide stagiunea cu repetițiile pentru două noi premiere – a declarat Gábor Tompa la deschiderea oficială a stagiunii 2014/2015. Alexandru Dabija montează la Sala Mare vodevilul Logodnicii de provincie, de Georges Feydeau, care va avea premiera pe 3 octombrie, iar Nona Ciobanu pune în scenă la Sala Studio o piesă proprie intitulată Cel care închide noaptea, premiera fiind programată pe 4 octombrie.

În această toamnă, Teatrul Maghiar de Stat va participa la două festivaluri de teatru din București, cu spectacolul Brad de Crăciun la familia Ivanov de Al. I. Vvedenski, regizat de András Urbán, va participa la începutul lunii octombrie la festivalul internațional Fest(in) pe Bulevard, organizat de Teatrul „Nottara”, iar Victor sau copiii la putere de Roger Vitrac, regia: Silviu Purcărete, a fost invitat la Festivalul Național de Teatru.

Evenimentul cel mai important al stagiunii 2014/2015 va fi cea de a IV-a ediție a Festivalului Internațional de Teatru INTERFERENȚE, organizat în perioada 26 noiembrie – 7 decembrie, având ca temă mărturiile corpului.

În luna septembrie sunt programate spectacolele: Caravaggio Terminal, un proiect de András Visky şi Robert Woodruff, regia: Robert Woodruff (vineri, 19 și sâmbătă, 20 septembrie, ora 20.00, Sala Studio); Dantelă, după romanul Mamó de Angi Máté, regia: Kinga Mezei (marți, 23 septembrie, ora 20.00, Sala Studio) și Unchiul Vania de A. P. Cehov, regia: Andrei Șerban (vineri, 26 septembrie, ora 19.00, spectacol studio în Sala Mare).

Biletele pot fi achiziționate online de pe siteul www.biletmaster.ro, iar din 2 septembrie de la casa de bilete a Teatrului, între orele 10.00-13.00 şi 16.30-18.30.

foto: panoramio.com

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.