S-a găsit soluția pentru curățarea Someșului – un utilaj amfibiu pentru recoltarea vegetației acvatice a fost achiziționat de Administrația Bazinală Someș-Tisa

Administraţia Bazinală de Apă Someş-Tisa a cumpărat recent un utilaj amfibiu pentru recoltarea vegetaţiei acvatice, care va fi folosit pentru curățarea vegetației de pe Someșul Mic din zona podurilor Garibaldi și Napoca.

amfibiu

Reprezentanții Administrației Bazinale de Apă au precizat că în acest moment utilajul se află în probe la acumularea Gilău. De asemenea, luni, 3 octombrie 2016, se va interveni pentru recoltarea vegetaţiei acvatice din albia Someşului Mic, în zona Podul Garibaldi – Sala Sporturilor.

„În cadrul acestei acţiuni urmărim să asigurăm secţiunea de scurgere pentru evitarea blocării zonelor critice”, arată reprezentanții ABA Someș-Tisa.

Utilajul poate să intervina în locuri care nu sunt accesibile utilajelor convenţionale, are sistem de propulsie atât pe apă cât şi pe uscat, şi dispune de echipamente menite să simplifice procedurile de colectare a vegetaţie şi a plutitorilor.

„Pe parcusul acestei luni, Sistemul de Gospodărire a Apelor Cluj a realizat acţiuni de igienizare în albia Someşului Mic, în zona Podul Garibaldi – Podul Elisabeta, unde s-au colectat aproximativ 35 de metri cubi de deşeuri”, au mai arătat reprezentanții ABA Someș-Tisa.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.